Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA KRITIKA

Pusić: Glasnovićevo divljaštvo degutira ljude, Hasanbegović je desničarski ekstremist

dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.09.2016.
u 09:36

"Jedna vlada umjerenog, umivenog desnog centra koju Plenković želi voditi ne može imati kao svog člana povijesnog revizionistu kakav je Hasanbegović"

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova te počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić danas je na televiziji N1 kritizirala izabranog saborskog zastupnika Željka Glasnovića zbog njegovog napada na studente Filozofskog fakulteta.  

- Ovakva divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovića prema studentima - to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći. To je jedan loš trend pobune protiv političke korektnosti. To je kao da se pobunite protiv pristojnosti i čistoće, činjenice da, primjerice, morate imati čiste nokte. Ovo naoko prihvaćanje najvećih neofašističkih izjava u javnosti, ima istovremeno kao posljedicu da se ljudi, koji ne glasaju kao vojska, povuku - rekla je Pusić, komentirajući loš rezultat Narodne koalicije na izborima.  

Pusić je rekla da je Andrej Plenković obećavajući znak na čelu HDZ-a, ali da je pitanje "hoće li moći zavladati tom strankom koja nije jednostavna". Rekla je da nije sigurna kako će se riješiti kadroviranje unutar HDZ-a.  

- Mislim na (Zlatka) Hasanbegovića i 7-8 zastupnika koji su zaista desničarski ekstremisti. Ekstremisti, čak i kad ih ima malo, napadaju vrlo žestoko i vrlo su glasni. Unutar HDZ-a će morati prelomiti je li pobijedila ekstremna desnica ili bijeg od te desnice i u skladu s tim se moraju postaviti u sastavljanju vlade. Jedna vlada umjerenog, umivenog desnog centra koju Plenković želi voditi ne može imati kao svog člana povijesnog revizionistu kakav je Hasanbegović - rekla je Pusić.

>> 'Nečuvena ejakulacija govora mržnje saborskog zatupnika Glasnovića koji poziva na nasilje i izgon'

Komentara 59

KE
kejzimir
09:56 26.09.2016.

samo naprijed Hasane.....

MA
macks
10:40 26.09.2016.

Opet ova Yu babetina! Zeludac mi se privrce!

Avatar Becarina
Becarina
09:48 26.09.2016.

I ovoj su "premijer Tim i most dali podrsku da nas blamira u UN.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije