Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržala Kujundžića

Vesna Balenović: Josipović je progonio zviždače, a Bajić mora na doživotnu robiju

Vesna Balenović,Milan Kujundžić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/8
30.10.2014.
u 14:20

Pridružila se Milanu Kujundžiću zato što smatra da će ono što je kao zviždačica radila u posljednjih 14 godina bolje raditi uz pomoć "budućeg predsjednika"

Najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović podržala je predsjedničku kandidaturu Milana Kujundžića. Ispred sjedišta Ine u Zagrebu, koje je opisala kao mjesto zločina, Balenović se u društvu Milana Kujundžića žestoko obrušila na bivšeg i aktualnog predsjednika Stipe Mesića i Ivu Josipovića, bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića, ali i na stranačka vodstva HDZ-a i SDP-a koje je sve zajedno optužila za korupciju.

– Pridružila sam se Kujundžiću jer me pozvao. Smatram da ću ono što sam kao zviždačica radila posljednjih 14 godina bolje raditi uz pomoć budućeg predsjednika, rekla je Balenović i započela paljbu na aktualnog predsjednika Ivu Josipovića.

– Moram reći da je aktualni predsjednik gospodin Josipović prevario naše građane. Govorio je 2010. godine: "Zviždači naprijed, bit ću prvi među vama". Međutim, nama zviždačima namijenio je moralnu bijedu, osiromašenje i progon. Ivo Josipović proganjao je zviždače, naglasila je Balenović. Na pitanje kako je predsjednik Josipović progonio zviždače, Balenović je rekla: ''Prvo, prevario nas je. Drugo, nije nas nikada podržao. Treće, bili smo desetke puta na Pantovčaku, a on je uvijek govorio da je nemoćan po Ustavu. Upravo suprotno. On je ustavno moćan, ali te ovlasti nije koristio”.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Balenović je uvjerena da će “budući predsjednik Kujundžić” koristiti ustavne ovlasti, a ako to neće učiniti, onda će ga ona kao njegova savjetnica za borbu protiv korupcije natjerati. Poznata zviždačica optužila je bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića za veleizdaju te rekla da “mora završiti na doživotnoj robiji”.

– Gospodin Bajić pokorno je slušao Mesića i Josipovića. On je bio njihova produžena ruka. Moram citirati gospodina Josipovića koji je rekao: ''Bogu hvala što gospodin Bajić ne radi jer da radi, završio bi u loncu k’o pijevac''. Međutim, u loncu je završila cijela Hrvatska. Kada bude gospodin Kujundžić predsjednik Hrvatske, jako ćemo paziti na to tko je državni odvjetnik te kako rade sudovi – naglasila je Balenović.

Predsjednički Kandidat Milan Kujundžić naglasio je da je pozvao Vesnu Balenović u svoj tim zato što je korupcija temelj svih zala u Hrvatskoj. Uputio je Vladi poziv da se drži svih pravomoćnih presuda vezanih uz Inu. Vlada mora čuvati hrvatske interese u Ini, a to po njemu znači da ne smije prihvatiti vlasništvo koje je zasnovano na korupciji.

>>Kujundžić poručio Milanoviću: Raspiši prijevremene izbore!

>>Vesna Balenović najavila prosvjed ispred Ine, traži povratak na posao!

Komentara 66

Avatar muncimir
muncimir
15:30 30.10.2014.

Ako je dosad postojala dvojba u meni za koga glasovati, danas je ona otklonjena. Iako sam clan HDZ-a, moj glas dobit ce Kujundzic! Sretno Kujundzicu i gđi. Balenovic, nadam se njihovoj pobjedi!

DU
Deleted user
15:50 30.10.2014.

Poslije Tudmana,Kujundzic.

RA
ratgeber
15:41 30.10.2014.

Još jedan pokazatelj zašto dati Kujundžiću glas. Toliko je nadmoćan i superioran u odnosu na svoje protukandidate, da bi samo nesavjesna i zločesta osoba mogla zaokružiti nekog drugog pored profesora Kujundžića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije