Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETSKA UČINKOVITOST

Veliki problem s neisplatom radova za poslove energetske obnove stambenih jedinica

Ivan Penava
Foto: Grgur Žučko/pixsell
29.08.2016.
u 17:02

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je ovaj problem prisutan i u Vukovaru te podsjetio kako je Grad Vukovar upravo bio jedan od tri najbolja grada u Hrvatskoj po efikasnosti kada je riječ o energetskoj obnovi kuća

Vukovarska podružnica HDSSB-a ukazala je na problem neplaćanja poslova obavljenih poslova prilikom energetske obnove svojih obiteljskih kuća.

- Zbog neisplate namjenskih sredstava od strane države, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, mnogi obrtnici i poduzetnici koji su već odavno završili ugovorene radove nisu dobili novac koji sufinancira država.

Ti iznosi dosežu nekim obrtnicima i poduzetnicima i do par milijuna kuna. Zbog toga isti nisu u mogućnosti nastaviti dalje raditi na novim ugovorenim energetskim obnovama što im stvara velike probleme u poslovanju. Ne mogu platiti PDV, ne mogu isplatiti plaće radnicima, rekla je predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelinić.

Podsjetila je i kako je natječaje za energetsku obnovu raspisala SDP-ova Vlada te ukazala da i današnja tehnička Vlada može platiti troškove.  

-Tražimo hitnu reakciju tehničkog premijera tehničke Vlade da bar telefonskom sjednicom riješe ovaj problem koji će puno značiti ne samo obrtnicima i poduzetnicima u Vukovaru nego i u cijeloj Hrvatskoj jer je problem svuda isti. Ako nema odakle neka se sredstva isplate iz državne pričuve, rekla je Jelinić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je ovaj problem prisutan i u Vukovaru te podsjetio kako je Grad Vukovar upravo bio jedan od tri najbolja grada u Hrvatskoj po efikasnosti kada je riječ o energetskoj obnovi kuća. Otvoren je i poseban ured, štampani su letci i učinjeno puno kako bi se građani u što većem broju javljali na natječaj da bi sada došli u situaciju da se ne mogu platiti obavljeni radovi.

-Tvrtke su dovedene u nezavidnu situaciju. Fond za energetsku obnovu Vukovaru duguje preko 2 milijuna kuna. Još ovoga tjedna uputiti ćemo dopis u Fond kako bi vidjeli što i kako dalje, rekao je Penava.

>> SDP-ov šef Foruma mladih iz Vukovara vrijeđao Hasanbegovića. Penava: Učinit ću sve da više ne radi na našem festivalu

Komentara 3

MA
macor
07:12 30.08.2016.

Penava, pa tim fondom upravljaju tvoji HDZ-ovci.Tri dana prije izbora ce taj novac poceti djeliti. Naravno podobnima.

Avatar deziderij
deziderij
07:20 30.08.2016.

Tko li će sada dobiti prijetnju ovrhom ? "Pravna" banana država se odmah propne na zadnje noga kad netko od sitnozubih ne plati jednu lipu ali kad "pravna" tvorevina treba ispoštovati svoje obveze onda se to drukčije radi jer njima nitko ne šalje niti opomenu a kamo li prijetnju ovrhom. Pa neće sami sebe kažnjavati.

DU
Deleted user
21:08 29.08.2016.

penava i hdz iskaču i iz paštete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije