Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U četvrtak, 27. 3. ne propustite dar Večernjeg lista

Veliki poster "Novi hrvatski rukopis"

rukopis
Foto: VL
25.03.2014.
u 15:01

Živimo u vremenu u kojem zbog napretka tehnologije sve manje pišemo i kao da ne shvaćamo kolika je važnost pisma i - rukopisa. Akademski slikar Siniša Reberski za potrebe jedinstvenoga Hrvatskoga pravopisa IHJJ-a izradio je slova za novi hrvatski rukopis, koji će se od jeseni primjenjivati u svim početnicama. Naučite pravilno pisati pisana slova jer je to neprocjenjivo vrijedna vještina.
Stoga, donosimo poster uz koji je najlakše naučiti pravilno pisati.

Ne propustite Večernji list, u četvrtak, 27. 3.

Foto: VLm

Komentara 15

VE
verakruz
15:09 25.03.2014.

Tko vam je ovo radio? Užas! Niti znate kako po redu ide Abeceda, niti su Q, W, X, Y hrvatska slova! Kako onda stavljate natpis "Hrvatski pravopis" ? Sramota , bruka i kuku lele... Takvi su vam i novinari, a urednici i vlasnici vam svakako u svom maternjem ne koriste ni dž, lj, nj,, ali sigurno koriste i Q i W i X i Y...

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
15:14 25.03.2014.

Pored ovakve grozote dobro smo i prošli, mogao nam je SDP uvaliti ćirilicu

Avatar velika jabuka
velika jabuka
15:15 25.03.2014.

jel to dekret? vidi malo pisano 'f-liči na produkt neuspješne plastične operacije', vidi nekonzistentnu primjenu petlje kod velikih pisanih slova (Z i Ž je nemaju). k tome je i ona gornja 'zastavica' na Mi N skroz nepotrebna i arhaična. nee prihvaćam, palac dolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije