Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Veliki intervju Bože Petrova: Neka Karamarko pita Milanovića kako je to bilo lomiti mostovce

Božo Petrov
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
30.05.2016.
u 00:05

Što i kako nakon toga, bez obzira na to uspjeli ili ne u svom naumu, pitali smo čelnika Mosta i potpredsjednika Vlade Božu Petrova.

Prvi put u mladoj hrvatskoj povijesti jedna će od vladajućih stranaka zajedno s oporbom rušiti čelnika druge vladajuće stranke i jednog od čelnih ljudi Vlade. Što i kako nakon toga, bez obzira na to uspjeli ili ne u svom naumu, pitali smo čelnika Mosta i potpredsjednika Vlade Božu Petrova.

Jeste li razgovarali s Karamarkom otkad ste mu priopćili da će Most glasovati za njegov opoziv?

Ne, nije bilo daljnje komunikacije.

HDZ je vašu odluku da glasujete za Karamarkov opoziv protumačio kao podmetanje uoči njihovih stranačkih izbora. Koji je pravi motiv takve odluke?

Nema teorija urota ili zavjera: točka dnevnog reda došla je u Vladu prije održavanja sabora HDZ-a jer se Vlada treba očitovati u roku od osam dana od prijedloga skupine saborskih zastupnika. A način glasovanja bio je jednostavan: ili ćemo ostati dosljedni u zahtjevima da se politička razina odgovornosti u Hrvatskoj treba podizati ili ćemo biti još jedni od brojnih u zadnjih 20 godina i prihvatiti stari način političkog ponašanja u kojem je važnije čuvati poziciju nego mijenjati političku kulturu. Tad bismo izdali sve ideale zbog kojih smo danas u politici, jer zaista vjerujemo da je došlo vrijeme u kojem svaka osoba treba snositi odgovornost. To su temelji društva i bez toga ne možete razvijati bolju državu. To je abeceda zalaganja za transparentnost, vrijednosna načela i prevenciju podobnosti i korupcije. To je ono što nas u konačnici čini zrelim i odgovornim društvom.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Intervju Tomislav Karamarko: Petrov ruši Vladu i HDZ, a ne mene. To neće ići

>>Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović: Reforma školstva mora ići dalje

>>BDP u prvom kvartalu rastao od 2 do 2,8 posto

>>Luka Modrić: Sreća da je Ronaldo zabio, ja sam bio na redu

Foto: VLm

Komentara 292

SE
sekta
21:06 29.05.2016.

Tko ce vise za tvoj cirkus glasovati ....mozes vjerovati ovim laznim anketama, ali vi nestajete.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
21:02 29.05.2016.

nebitno je božo ovo što sad sraćkaš....jednostavno pokazao si se djetinjast i nedozreo uloge koja te slučajno zapala i to je to...mogli ste raditi i radom steći ugled i poštovanje građana međutim vi se se superblesavo zapleli u priče kojekakvih dokoličarskih propalica s komunističkih portala...sick :)

VE
verakruz
21:05 29.05.2016.

Hajde pišite o Big brotheru večernjakovci... Bolje vam ide... Ili za promjenu malo se.rite o probavnim traktovima SDP-ovaca i HNS-ovaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije