Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Velika rekonstrukcija 'slučaja Dnevnice' - Saucha: Moja 72 sata borbe za istinu

Naslovnica 12.3.
Foto: VL
12.03.2017.
u 00:07

Veliku rekonstrukciju događaja u "slučaju Dnevnice" čitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Moram vas pitati samo jednu stvar, jeste li prošle godine službeno putovali u Švicarsku? – pitao je Saucha u petak 3. ožujka u 16.15 sati Anu Balaband.

– Nisam – odgovorila mu je. Osmijeh mu prelazi preko lica, to može postati ključ njegove obrane. Jer to znači da je netko lažirao putne naloge dugo nakon što je on posljednji put hodao zgradom Vlade. Odmah se rastaju i s troje prijatelja odlazi u jedan kafić. Hvata ga panika hoće li taj kratki razgovor sa zaposlenicom Vlade, koja, istina, nije na popisu svjedoka, utjecati na njega kao okrivljenika. Zove odvjetnicu, prvo panično, no nakon što mu ona govori da nije napravio ništa loše jer Balaband nije svjedokinja u njegovoj istrazi, sretno joj govori da mu je rekla da nije putovala nikamo i da imaju novi detalj za obranu.

Ipak, to je samo jedna osoba s popisa, trebalo bi provjeriti još koju, a to treba odraditi glavni urednik Nacionala, tjednika koji zastupa njegova supruga, jer on osobno poznaje jednog od Oreškovićevih savjetnika – Davora Huića.

S prijateljima u kafiću, prepričavaju nam oni, sjedi s velikim osmijehom i zadovoljno lupka prsa, odnosno jaknu u kojoj u unutrašnjem džepu ispis putovanja iz 2016. – dokument koji mu može donijeti slobodu. – Mislim da sam našao nešto što će me sigurno osloboditi, samo trebam dobiti još jednu potvrdu – kaže prijateljima. Vrag mu ne da mira pa vadi taj važni papir iz džepa, ponovno ga gleda pa zatvara, opet sprema u džep i govori: “Izludit će me čekanje dok ne dobijemo još neku potvrdu”.

Veliku rekonstrukciju "slučaja Dnevnice" čitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista

Foto: VLm

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Dragan Vikić, heroj obrane Sarajeva: Bošnjaci su me se odrekli, Srbi mi sude

>>Sabina Glasovac: Zabrinuta sam zbog rejtinga SDP-a, ali dajmo šansu Bernardiću

>>Povratak na Mjesec 2018.: Turisti će putovati dva i pol dana

Ključne riječi

Komentara 40

ZA
zakrapina
22:59 11.03.2017.

Gdje je novac, zašto Sauchin stan nije prestresen? Nadam se da tajnicu ne brifira Milanovićeva hobotnica da se žrtvuje za velikog vođu i njegovog slugu Sauchu. Tajnica je nećakinja Antuna Zeljka, a Antun Zeljko je sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici, on je na temelju Europskog uhidbenog naloga (EUN) odbio izručiti Njemačkoj Zdravka Mustača zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Ta tajnica te Saucha i Milanović su puno povezaniji nego svi mi mislimo. Mislite da je slučajno odabran sudac u Velikoj Gorici koji je trebao zaštitit Mustača? Ovdje se radi o jednoj dobro organiziranoj hobotnici oko Milanovića koja se bori da preživi. Ovakav mehanizam kriminala nije mogla osmisliti tajnica. Iz slučaja dnevnice je vidljivo da je novac trošen potpuno netransparentno i nezakonito te da su sve naloge potpisivali i nalogodavci, to je u ovom slučaju Saucha. To je prema izvješću državne revizije učinio 117 puta. Ovo što se događa zadnjih dana, to je obračun dvoje potencijalnih osumnjičenika od kojih je jedan već osumnjičen. Kome je novac otišao, to je pravo pitanje. Pola milijuna kuna, pola budžeta za inozemna putovanja ureda premijera otišlo je na fiktivna putovanja, Milanović kao to nije znao? Saucha nije to znao? Malo morgen! Blagajnom su se svi posluživali, i očito su miševi pomislili, ako može šef (Saucha), mogu i oni! Ova priča je puno šira, a represivni aparat na čelu s Milanovićevim slugom Cvitanom se boji proširiti ovaj slučaj i pritisnuti Sauchu i tajnicu da propjevaju. Saucha i tajnica su povezaniji i znaju puno više nego svi mi mislimo. Dorh ne želi dublje kopati po slučaju jer znaju kao i mediji koji su se stavili u zaštitu Sauche da ako on padne i propjeva, povlači sa sobom i Milanovića. Cvitana i sve Milanovićeve kadrove treba odmah smijeniti!

DU
Deleted user
22:53 11.03.2017.

cenzura na partijskom portalu. ukinite postavljanje komentara!

GU
General_U
23:40 11.03.2017.

narodni heroj saucha svetac i blaženik bravo vl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije