Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor

'Velika obećanja koja je davala Grabar-Kitarović vjerojatno nitko nije uzimao za ozbiljno'

Jadranka Kosor
Foto: N1 televizija
1/8
15.02.2015.
u 13:45

Osvrnuvši se na govor Grabar-Kitarović nakon prisege Kosor je rekla kako joj je bilo žao što se na spomen bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića prolomilo negodovanje.

Među brojnim uzvanicima inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bila je i bivša premijerka i nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor.

Kosor je rekla kako velika obećanja koja je davala Grabar-Kitarović vjerojatno nitko nije uzimao za ozbiljno, ali da ljudi očekuju da će se mnoge stvari mijenjati na bolje. - Predsjednica nema ovlasti u gospodarskom smislu i ja sam često bila ljuta na Josipovića kada je prigovarao o gospodarskom programu, rekla sam mu neka pročita Ustav - rekla je Kosor za N1 televiziju. - Svima su puna usta zajedništva, kada si političar moraš zagovarati zajedništvo i kad je na Pantovčaku ili Vladi ili Saboru i netko tko ti ne odgovara. Zagovaraj zajedništvo i odgovornost prema državi uvijek - dodala je Kosor.

Osvrnuvši se na govor Grabar-Kitarović nakon prisege Kosor je rekla kako joj je bilo žao što se na spomen bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića prolomilo negodovanje. - I oni su dali svoj doprinos da Hrvatska bude snažna, demokratska država - izjavila je Kosor.

Dodala je da se na inauguraciji susrela s bivšim premijerima s kojima je razgovarala o trenutku u kojem se zemlja nalazi i činjenici da je Hrvatska zaista podijeljena zemlja. - Trebamo se okupiti i zajedno raditi i to svakodnevno svatko od nas svojim postupcima mora dokazivati. Jako je važno da aktualni premijer poziva bivše premijere, da se konzultiramo. Isto bi trebali raditi i predsjednici i bivši predsjednici - izjavila je Kosor.

>> Pročitajte inauguracijski govor nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović!

>> Sa suzom u očima Grabar Kitarović prisegnula za Predsjednicu Republike Hrvatske

>> Evo što će biti posluženo gostima službenog ručka nakon inauguracije

Komentara 248

VE
verakruz
13:54 15.02.2015.

Jadranka, imaš li imalo dostojanstva? Pa Mesić te je ponižavao i ponižavao gdje god je stigao...

OB
Objektivno...
13:55 15.02.2015.

Katastrofalan prijenos nacionalne televizije; od tehničkih problema u vezi sa Sarajevom, preko izbora voditeljice i voditeljicinih seksističkih poruka u kojima favorizira žene u odnosu na muškarce. Ako to već radi u svojoj gambit emisiji gdje je koliko sam imao prilike vidjeti muškim gostima u emisiju pristup zabranjen, ne bi na nacionalnoj TV smjela u prijenosu uživo toliko isticati našu žensku reporterku Stelu Sep koja će popričati sa ženskom predsjednicom Albanije.... Za frizuru a la Crazy Horse ili Moulin Rouge nisam nadležan. Decentnoj i profesionalnoj gđi. Privora svaka čast

Avatar kravata
kravata
13:53 15.02.2015.

Za to nije kriva nova predsjednica već nezadovoljstvo naroda i novo očekivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije