Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova stranka

Vekić: Hrvatska straža neće se odreći otetih hrvatskih područja

Ivan Vekić
Goran Ferbežar/Pixsell
06.11.2010.
u 15:09

U našem programu stoji da na područja oteta Hrvatskoj nakon raspada bivših država i dalje polažemo pravo - rekao je danas na osnivačkom zbor nacionalne stranke Hrvatska straža u Vukovaru Ivan Vekić.

VUKOVAR - Ni jedna stranka u Hrvatskoj, pa ni desna, nema u svom programu ono što ima Hrvatska straža. U našem programu stoji da na područja oteta Hrvatskoj nakon raspada bivših država i dalje polažemo pravo - rekao je danas na osnivačkom zbor nacionalne stranke Hrvatska straža u Vukovaru Ivan Vekić koji je aklamacijom izabran za predsjednika ove nove desničarske stranke nastale iz udruge Hrvatska straža.

Vekić je zamjerio što u Vukovar hrvatski političari dolaze prigodno pa će i " 18.studenog doći službenim automobilima kao nedavno u Dalju kada ih je došlo s 22 službena automobila", ali kaad napuste Vukovar zaborave sve probleme s kojima Vukovarci žive.

- Kažu da nam se cijeli svijet divi nakon susreta Josipovića i Tadića, ali svijet nam se ruga. Lažu nas kada kažu kako ne treba gledati nazad jer mi se moramo osvrtati i učiti iz povijesti. Nekada su u Saboru govorili pravi ljudi, jednom i Pavelić, komunisti, Ante Starčević čiji gromki glas i danas odzvanja, a danas se u Saboru događaju lakrdije, sabornici se nabacuju dječjim rugalicama "okoš, bokoš...", a uvjeravam vas jer sam bio tamo, saborski zastupnik ne mora kupiti ni vezice i neka bilo tko od njih pokaže račun da je bilo što ikada kupio. Hoću vlasi i državu u kojoj je Josip Jurčević biti predsjednik, Slavko Kulić premijer, a Željko Rohatinski ministar financija - rekao je Vekić dodajući kako od Josipovića nikada nije čuo ništa o ratu.

Vencel Čuljak, dopredsjednik drži kako je hrvatska vanjska politika "pala na dno dna, a premijerka ne može sročiti jednu rečenicu na engleskom".

- Hrvatski predsjednik stavlja na glavu kapu s petokrakom, a zašto mi ne bi stavili ustašku kapu jer kapa je kapa. Sporno pitanje garnice sa Slovenijom, lako će rješiti naši dječki koje ćemo poslati uz granicu na kampiranje pa neka onda Joško Joras viče "tukaj je Slovenija" - rekao je Čuljak pozdravljajući nazočne pozdravom Za Dom spremni.

Dodao je kako će Hrvatska straža ovih dana uputiti ispriku Njemačkoj "za sve što su Hrvati u bližoj povijesti učinili protiv njemačkih vojnika".

Komentara 62

GR
Gradinar
19:15 07.11.2010.

Ovaj Vekić je već godinama čudan, a sad vidim da je čovjek potpuno prolupao!

Avatar PotemkinVillage
PotemkinVillage
21:07 06.11.2010.

Čini se da je Vekić hrvatska varijanta Straže đenerala draže....

OB
-obrisani-
01:31 07.11.2010.

..........Dodao je kako će Hrvatska straža ovih dana uputiti ispriku Njemačkoj \"za sve što su Hrvati u bližoj povijesti učinili protiv njemačkih vojnika\"............... Molim pojasnjenje za ovaj paragraf?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije