Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - ZAGREB

Vedran Romac propješačio 270 kilometara za prava životinja

Vedran Romac
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/6
21.04.2014.
u 10:38

Romac je krenuo od Azila za napuštene pse u Nemetinu kod Osijeka, a završio u Zagrebu

Vedran Romac pješice je prešao 270 kilometara od Nemetina kod Osijeka do Zagreba, gdje je stigao jučer. Romac je na zahtjevan put krenuo kako bi upozorio na prava životinja, pod geslom "U ime onih koji ne mogu govoriti za sebe".

- U našem ljudskom svijetu svaki novi ne-ljudski život počinje ili je već ugušen prije svog početka, s etiketom robe, proizvoda i namjenom koja koristi našoj ljudskoj vrsti. Preko 60 milijardi života godišnje unaprijed je presječeno našom intervencijom i nikada se neće razviti u ono što su nosili u svom potencijalu. Niti jedan od tih života neće se roditi, rasti, razboliti, ozdraviti i umrijeti pod svojim vlastitim uvjetima - poručio je Romac prije puta.

Romac je krenuo od Azila za napuštene pse u Nemetinu kod Osijeka, a za slavonsku metropolu odlučio se zbog tamošnje navike jedenja mesa. Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića dočekali su ga prijatelji i kolege aktivisti.

>> Prasac Arči odaziva se na svoje ime, ali i laje kao pas!

Komentara 10

GO
GokuVegeta
15:57 24.08.2016.

Ne razumijem ove ljude koji stiscu "dislike" komentarima koji se bore za prava zivotinja i koji podupiru ovakve plemenite akcije. Zar je to normalno, biti protivnik dobrociniteljima? Sta vi mislite, od kuda dolazi meso koje kupite fino zapakirano i ocisceno u ducanu? Probudi se, neuki narode.

EV
evropljanin
11:44 21.04.2014.

bravo Vedrane! ipak ima pjedinaca koji dublje razmisljaju ,ne samo kako ce na tanjuru imati veliki snicel itd. za azil napustenih zivotinja takoder imas moju podrsku. ja se isto angaziram gdje god mi uspije. cim nas vise bude ima nekeke nade da to jednog dana bude malo bolje. pozdrav svim dobrim ljudima.

BO
bolesnodrustvo
11:25 21.04.2014.

Hoće li netko prepješačiti dodatnih 270 km za prava obespavljenih ljudi/radnika u ovoj zemlji? Velika korist od tog napora izuzev egzibicionizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije