Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 DANA VLADE

Većina građana smatra da Karamarko ima ključnu ulogu u donošenju odluka

vlada
Foto: Nova TV
1/6
01.05.2016.
u 19:40

Vlada će, smatra 37 posto građana, biti lošija od prethodne

Premijer Tihomir Orešković u ovom trenutku potpuno ili uglavnom ima autoritet nad potpredsjednicima i ministrima, tako misli 23 posto građana, pokazalo je istraživanje o prvih sto dana Vlade koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS u razdoblju od 21. od 24. travnja na 600 ispitanika. A još u siječnju 45 posto birača mislilo je da će uspostaviti autoritet. Da nije uspostavio autoritet, misli 30 posto građana ili 10 posto više nego u siječnju. A da ima autoritet u manjoj mjeri, misli 44 posto ispitanika. U siječnju je tako mislio 32 posto birača. 

Većina građana smatra da u donošenju odluka Tomislav Karamarko ima ključnu ulogu. To misli 54 posto ispitanika. Da je to premijer Orešković, misli pak njih 18 posto, a da predsjednici i potpredsjednici zajedno donose odluke, misli 10 posto građana. Da ključnu ulogu u donošenju odluka ima Božo Petrov, vjeruje sedam posto njih, a da je to netko drugi smatra 12 posto birača. 

Za većinu građana ocjena rada vlade ispod očekivanja je koja su imali na početku i to misli 54 posto ispitanika. Da je u skladu s očekivanjima, misli pak njih 37 posto, a da je iznad očekivanja samo 4 posto. Ne zna pet posto građana.

Vlada će, smatra 37 posto građana, biti lošija od prethodne. Da će biti bolja, misli pak 32 posto ispitanika, a da su podjednake, smatra 26 posto građana. Ne zna njih pet posto.

Ali premijer Orešković bit će bolji premijer od Milanovića, smatra 49 posto ispitanika. Istina, od siječnja je izgubio četiri posto. Da će biti lošiji, misli 25 posto birača, a tu je porast od šest posto. A da će biti isti kao i Milanović, smatra 18 posto građana. Ne zna njih osam posto.

>> 100 dana nove Vlade: Građani više podržavali Milanovića i Kosor, a Vladi dali ocjenu 2,3

>> Orešković najpozitivniji, a Karamarko najnegativniji u Vladi. Građani za pet ministara nisu ni čuli

Komentara 40

DU
Deleted user
19:48 01.05.2016.

Ja ne znam tko je ikad iz moje mnogobrojne obitelji bio u tim anketama ispitivan. I kako oni to misle 'većina građana'? Na uzorku od možda 500 telefonskih poziva penzionerima koji čame za televizorom? Od kud im reprezentativni uzorak? Samo se sjetim svih onih anketa popularnosti, predizbornih,...Dajte dosta više s tim anketama.

Avatar juricamesko
juricamesko
19:56 01.05.2016.

zanimljivo je to kako me Ipsos svako malo zove za razno razna anketiranja,eto primjerice prije dva dana vezano za duhansku industriju i slične gluposti ali od kada sam se u predizborno vrijeme izjasnio za Domovinsku koaliciju u njihovoj anketi više me ama baš nikada nisu zvali da se izjasnim u ovakvim anketama.pametnima dosta.

BA
basilije
20:04 01.05.2016.

svaka vlada u hrvata je gora od prethodne, ali je dobro što je bolja od slijedeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije