Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Važno upozorenje: pokušaj prijevare građana uime HRT-a

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.11.2015.
u 14:50

Svoje korisnike ovime ujedno obavješćujemo kako ih uime HRT-a mogu posjetiti jedino kontrolori pri obavljanju redovitoga nadzora.

S HRT-a upozoravaju na prijevare koje se događaju diljem zemlje, a prevaranti se predstavljaju kao da su djelatnici HRT-a. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Hrvatska radiotelevizija obavješćuje obveznike mjesečne pristojbe da su se tijekom posljednjih nekoliko dana pojavili slučajevi lažnoga predstavljanja uime Hrvatske radiotelevizije. Hrvatska radiotelevizija u povodu toga obavješćuje sve svoje korisnike kako ne provodi nikakve nove aktivnosti u pogledu provjere dugova obveznika mjesečne pristojbe i ne nudi obveznicima nikakve uređaje tražeći pritom osobne podatke građana.

Ako dobijete telefonski poziv sa zahtjevima sličnima opisanima, a pozivatelj se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske radiotelevizije, upozoravamo vas da je riječ o lažnome predstavljanju i pokušaju prijevare. Hrvatska radiotelevizija posebno upozorava građane da takvim pozivateljima ne daju svoje osobne podatke, nego da o svemu obavijeste policiju.

Svoje korisnike ovime ujedno obavješćujemo kako ih uime HRT-a mogu posjetiti jedino kontrolori pri obavljanju redovitoga nadzora. HRT-ovi kontrolori, međutim, dolaze osobno i moraju se identificirati službenom iskaznicom HRT-a, a njihove se kontrole uvijek prethodno najavljuju i mjerodavnim policijskim postajama kako bi se spriječili pokušaji lažnoga predstavljanja trećih osoba."

>> 'Kako štedi HRT? 25 urednika dobilo je povišice, plaće skočile i do 18.000 kuna'

Komentara 23

Avatar niwrad
niwrad
15:02 27.11.2015.

A Ustav RH upozorava HRT da je dom nepovrediv i da HRT-ovi kontrolori nemaju ovlasti "kontrolirati" kuće i stanove građana RH.

PU
Pukovnik10
15:02 27.11.2015.

pa i vi ste me prevarili,plaćam mjesečnu pristojbu,program loš a plaće vam dobre.

OL
olrajt
15:25 27.11.2015.

...to nije nikakva tv-pristojba nego članarina komunističke televizije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije