Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Važno je da smo zemlju doveli na put kojim se može ići samo naprijed'

milanović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
06.03.2015.
u 20:04

Odlazak mladih iz zemlje nazvao je elementarnom nepogodom

Premijer Zoran Milanović gostujući u Dnevniku HTV-a još je jednom ponovio kako neće biti smanjivanja plaća zaposlenima u državnom i javnom sektoru.

 - Ne možemo raditi sve što je netko u nekom kabinetu u Bruxellesu zamislio. Proveli smo reforme, a u razgovorima ćemo dokazati da idemo u smjeru stabiliziranja proračuna, naglasio je premijer Milanović.

Odlazak mladih iz zemlje nazvao je elementarnom nepogodom.

 - To je za nas veliki gubitak, rekao je. Projekt Garancija za mlade sustav je koji funkcionira i koji je doveo do 6 tisuća novih radnih mjesta od početka ove godine, rekao je premijer.

Upitan gubi li Kukuriku koalicija stabilnu većinu u Saboru, premijer je rekao kako u tom smilslu nema razloga za zabrinutost. Većina je značajno jača nego su je imale zadnje dvije HDZ-ove Vlade, naglasio je. Odbacio je mogućnost političke trgovine sa zastupnicima nacionalnih manjina. Rekao je i da je nekorektno kalkulirati o tome.

Milanović nije želio reći kad će biti izbori.

 - Zanima me samo posao.Važno je da smo zemlju doveli na put kojim se može ići samo naprijed. Pitanje izbora u ovom trenutku je sporedno, naglasio je Milanović.

Opovrgnuo je postojanje sukoba s HNS-om oko eksploatacije Jadrana.

- Sukob ne postoji. Razgovaramo svaki dan. Eksploatacija će prvenstveno ovisiti o rezultatima istraživanja. Kad istraživanje završi i vidi se ima li u Jadranu bilo plina bilo nafte onda možemo na referendumu donositi daljnje odluke, rekao je.

Milanović je rekao i da će se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović susresti sljedeći tjedan na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Inicirao sam taj sastanak jer moramo usvojiti smjernice za rad obavještajnih službi. Premijer je istaknuo i da je otvoren za svaki dobar i konkretan savjet.

>> Milanović riskira odštete ulagačima od više milijardi kn

Komentara 25

EM
emanuel.mirvama
20:35 06.03.2015.

To je ko iz filma "Ne okreći se sine" ( da ne vidi da je tata (umro), tako i mi idimo samo naprijed ne okrećimo se, da ne vidimo da je država umrla.

L0
luena 01
20:24 06.03.2015.

Odlazak mladih iz zemlje je njemu elemetarna nepogoda.... elemetarna nepogoda je dosla sa tobom i koalicijom .... Ovaj covjek nije sa ove planete taj zivi u nekom svom svijetu elemetarnih nepogoda...

DJ
djurex
20:22 06.03.2015.

Nadam se da ne mislite da je zivotno partnerstvo korak naprijed??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije