Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
siniša varga

'Ispričavam se svim novinarima koji časno i pošteno rade svoj posao'

Siniša Varga
Foto: Davor Javorović/Pixsell
10.11.2014.
u 17:50

Varga se ispričao ''svim novinarima koji su se neopravdano našli prozvanima i koji časno i pošteno rade svoj posao''

Ministar zdravlja Siniša Varga uputio je danas ispriku novinarima nakon što je u razgovoru za televiziju N1 ustvrdio da su novinari koji ga kritiziraju potkupljeni i povezani s "crnom stranom javne nabave u Hrvatskoj''.

Varga se ispričao ''svim novinarima koji su se neopravdano našli prozvanima i koji časno i pošteno rade svoj posao". Isprika je uslijedila nakon što ju je od ministra zahtijevalo Hrvatsko novinarsko društvo (HND). Ono je ocijenilo da se takve optužbe na račun novinara ne pamte od nekog predstavnika izvršne vlasti u zemlji.

– Ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga u razgovoru za N1 televiziju pojasnio je svoja saznanja o mogućim izvorima i motivaciji napada u cilju stvaranja ''afera'' upućenih protiv njega u domaćem medijskom prostoru. Revizija postupaka javne nabave koje je pokrenuo dokinula je, prema određenim kalkulacijama, isplatu provizija raznim akterima u iznosu do osam milijuna eura. Interes aktera koji su izgubili milijunske provizije vrlo je jasan, poljuljati ugled i rad Ministarstva zdravlja i ministra zdravlja Siniše Varge osobno. Ministar nikog nije optužio, niti može izravno nikog optuživati, već se zapitao:  Dok se u jednim medijima redovito prati rad Ministarstva i reformski potezi u zdravstvu, zbog čega se u drugima inzistira isključivo na konstruiranim ''aferama''? Neovisno o konstruiranim i neutemeljenim napadima na njega, ministar zdravlja Siniša Varga nastavit će s reformama u sustavu zdravstva u javnom interesu, koje podupiru Vlada RH, Europska komisija i struka te udruge liječnika i pacijenata. Ministar zdravlja Siniša Varga ispričava se svim novinarima koji su se neopravdano našli prozvanima i koji časno i pošteno rade svoj posao. Zapitajmo se, nisu li javni interes uštede od milijardu kuna u zdravstvu uz zadržavanje postojeće razine prava, sređivanje više milijardi kuna vrijednog sustava javnih nabava u zdravstvu, osiguravanje čak 60 posto većeg proračuna za posebno skupe lijekove s početkom sljedeće godine i uvođenje novog sustava financiranja usluga u zdravstvu izdvajanjem HZZO-a iz riznice, novo ugovaranje usluga u javnozdravstvenim ustanovama i sve druge reforme Ministarstva zdravlja i HZZO? – piše u priopćenju koje je danas medijima poslalo Ministarstvo zdravlja.

>>'Postoji određeni mali krug novinara koji su rentno motivirani od strane industrije'

>>'Ovakve optužbe na račun novinara ne pamte se od predstavnika vlasti'

Komentara 16

LA
lastman2214
17:57 10.11.2014.

Na žalost vjerojatno je Varga u pravu. Novinari pišu po dekretu vlasnika, urednika ili nekoga tko dobro plati a to se ne zove neovisno novinarstvo.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:03 10.11.2014.

Koliko novaca, toliko i glazbe. Osnovni postulat većine novinara, ali i ostalih zanimanja.

BI
billynik
18:27 10.11.2014.

Dajte navedite jednog novinara koji pošteno radi svoj posao. Ako su nastojali raditi pošteno onda su gurnuti negdje na margine i mogu pisati za kojekakve portale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije