Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera u splitskoj bolnici

Varga šalje inspekciju, Tomasović: Sve je laž

05..07.2011,Split.- Hrvoje Tomasovic kirurg u KBC-u i predsjednik splitskog HNS-a.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
29.11.2015.
u 23:45

Na profilu doktora Hrvoja Tomasovića, među ostalim, stoji da je prepiska koju je objavio Index

I vrapci na grani pjevaju da se doktorima mora nešto nositi i to svi znaju. Međutim, kada to treba prijaviti, onda se svi boje. To je nesporno. No, kakve koristi ima ako sad objesimo jednog Pedra kad se nakon toga ništa neće promijeniti? Prije nekoliko godina doslovno smo objesili doktora Šimića i što se promijenilo? Ništa – komentira dr. Đula Rušinović Sunara ispred Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata aktualnu temu o navodnoj Facebook prepisci dvoje splitskih liječnika kojom dogovaraju "slanje" pacijenata i uzimanje mita.

Fejs komunikacija

Tekst je to, podsjetimo, koji je u petak navečer objavio portal Index u kojemu prenose navodnu Facebook komunikaciju dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Ivane Rosenzweig Jukić iz splitskog KBC-a. Stavljamo "navodno" jer je dr. Tomasović u svojim javnim istupima koji su uslijedili isticao spornim kako je uopće novinar Indexa mogao doći do njegova privatnog razgovora za koji je na istom tom svom profilu napisao da se radi "o potpuno izmišljenoj komunikaciji".

Očitovanje u ponedjeljak

Sve su te objave dobile niz komentara među kojima dominira politika i tumačenje da je riječ o podvali kojom se želi diskreditirati ovog liječnika, bivšeg HSP-ovca. Tako je i on za Hinu komentirao da je riječ o "konstruiranom pamfletu urađenom kao komunistički pamfleti 47. godine". S druge strane, njegova prozvana kolegica "nestala" je s Facebooka, na profilu je ostalo tek da "lajka" grupu Magazin. Na poruku nismo dobili odgovor, a dr. Tomasović nije bio dostupan ni telefonski. U međuvremenu se oglasio ministar zdravlja s porukom da će slučaj istražiti inspekcija dok će Hrvatska liječnička komora od ovo dvoje liječnika, kako su objavili u priopćenju, u ponedjeljak tražiti očitovanje.

– Ne trebaju nam afere, nego mehanizmi koji štite prava pacijenata, što nudimo 17 godina, a nitko ih ne želi – poručuje pak dr. Rušinović Sunara.

>>Tko Vargi vjeruje da je smijenio prave?

>>Posao bez javnog natječaja: Varga platio 7 milijuna kuna Vojkoviću za posredovanje

Komentara 5

DA
Djeca_Arbata
00:35 30.11.2015.

Tko se izjasni da nije boljševik, komunista, da voli svoj narod...taj je odmah na meti partije...proganjanje do uništenjenja...kako bi mafija rekla..." ubi se sam da te mi ne moramo..."...

SA
samograd
11:20 30.11.2015.

treba malo analizirati taj način kako se nekoga medijski ruši i uništava .POD 1. politika ( čitaj partija) vidi da joj netko smeta jer je nap . domoljub , branitelj .. oderede ga spiječiti u napredovanju ili uspjehu . POD2. kreće medijska baražna vatra na tu osobu , isti portali i mediji yudex ,24 sata ,radmanovizija . blaćenje i razne lažne konstrukcije , medijsko " utapanje i gušenje. POD 3 . javljaju se " neovisne" udruge ,pojedinci koji prikriveno podupiru politiku i medije ,ali se kriju iza tog plašta " neovisnosti" i " stručnosti " . POD4. kad je " topnička priprema" gotova kreću specijalci kolumnisti ,analitičari opet " neovisni " da žrtvu vještim i podlim lažima dokrajče u desetcima emisija i kolunmi stvore AFERU , ovu bi mogli nazvati AFERA " FACCEBOOK" . POD 5. narod koji običo popuši što im serviraju ,povjeruju manipulatorima ,onda kažu " svi su doktori isti" , bitno je stvoriti rulju za " linč" koja kasnije od svog bijesnila napada nekog bio kriv ili prav . POd 6. žrtvi ostaje po običaju kad ga komunisti optuže da dokazuje nevinost , čisti blato sa sebe i pokuša preživjeti . bilo kako bilo blato uvijek ostane jer " linč rulja" nema pameti i sjećanja.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:54 30.11.2015.

Sramoto pohlepna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije