Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON INSPEKCIJE

Varga prijavio čelnice primalja za zloporabu položaja i prijetnje

Barbara Finderle
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
31.01.2015.
u 14:15

Traži se kazneni progon predsjednice Barbare Finderle i njezine ekipe, a u Komori su bez komentara jer, tvrde, nikakav dokument još nisu dobili

Zbog zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na to kazneno djelo te zbog prijetnje, Ministarstvo zdravlja podnijelo je kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv čelnica Hrvatske komore primalja.

Više izvida

Za sva navedena kaznena djela zakon propisuje zatvorske kazne, a na takav potez ministar zdravlja prim. Siniša Varga odlučio se nakon više provedenih inspekcija u toj Komori kojoj je na čelu Barbara Finderle. Uz predsjednicu su kazneno prijavljene i blagajnica i pravna zastupnica, inače sestra predsjednice Komore, kao i predsjednice Vijeća i Nadzornog odbora.

Javne priče o novčanim malverzacijama, nezakonitom zapošljavanju i poslovanju Hrvatske komore primalja započele su prošle godine, a Ministarstvo zdravlja u svibnju je poslalo u izvid inspekciju. Utvrđene su, podsjetimo, nezakonitosti u poslovanju te su u vezi s tim određene posebne mjere, ali do zadanog roka nisu provedene. Potom je u rujnu trebala uslijediti izvanredna skupština, koja, međutim, nije održana zbog izostanka pojedinih članica te nije bilo kvoruma. Te su članice, prema opisu u kaznenoj prijavi koju posjedujemo, izostanak opravdale izravnim prijetnjama predsjednice Finderle.

Izjave tih članica Komore kao i financijski izvještaji i rezultati inspekcije dio su priloženih dokaza kojima Ministarstvo zdravlja traži zakonsku sankciju za čelnice Hrvatske komore primalja. U Ministarstvu su potvrdili da su na temelju dokaza uputili kaznenu prijavu, a u Hrvatskoj komori primalja su nam odgovorili da nisu dobili nikakav dokument te ga stoga ne mogu ni komentirati.

Pravnica sestra šefice

A u tom dokumentu između ostalog stoji da je Ministarstvo inspekciju ponovno poslalo u listopadu te je utvrđeno da je izbor predsjednice Komore protivan Statutu. Isti taj mjesec, stoji nadalje, Nadzorni odbor zatražio je od predsjednice očitovanje o trošenju novca, a spornom je istaknuta isplata 23 tisuće kuna za dva mjeseca pravnici Komore odnosno sestri predsjednice.

Komentara 21

GO
google385
14:35 31.01.2015.

ANKETA:::: ko misli da je VARGA bezobrazan i nesposoban neka mi udari PLUS

OB
ObrenM
14:34 31.01.2015.

Prijava zbog 23000kn-mozda i neopravdana,a prijavljuje visemiljunski lopov.

L0
luena 01
14:39 31.01.2015.

=:-)) Varga koji mulja sa osiguranjem bolnica ,koji se sluzi sluzbenim automobilom u privatne svrhe ,prijavljuje druge... Onaj Varga koji ima na glavi vise masla nego kose...? onaj Sorry nisam bio upucen Varga?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije