Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ambicija?

Varga plaća studij 30.000 kuna godišnje, a ne želi u diplomaciju

siniša Varga
Foto: Davor Javorović/Pixsell
07.01.2015.
u 09:07

Ne bi bilo loše da više hrvatskih političara prođe studij diplomacije radi razine općeg znanja, rekao je ministar zdravlja

Ministar zdravlja Siniša Varga ponovno je student. Nakon radnog vremena, prvi čovjek hrvatskog zdravstva uči o diplomaciji na postdiplomskom specijalističkom studiju diplomacije pri Sveučilištu u Zagrebu.

Tri semestra studija diplomacije ministar Varga sam financira, a nakon završetka imat će akademski naziv sveučilišnog specijalista diplomacije. Informacija o Varginu obrazovanju potaknula je teoriju o njegovu pripremanju za diplomatsku karijeru, što ministar zdravlja jasno opovrgava. – Nemam nikakvih ambicija za diplomaciju poslije isteka mandata. Možda prije mirovine – odgovorio je ministar Varga dodajući da je upisivanje postdiplomskog studija isključivo njegova želja za obrazovanjem.

Voditelj studija Tvrtko Jakovina

U takav odgovor pojedini dvoje budući da studij diplomacije ne koristi u poslu ministra zdravlja, na što Varga odgovara: – Ne bi bilo loše da više hrvatskih političara prođe studij diplomacije radi razine općeg znanja.

Inače, riječ je o studiju osnovanom u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova koji se održava na engleskom jeziku te čiji je voditelj profesor Tvrtko Jakovina. Uz Jakovinu, među predavačima su, prema informacijama sa stranice Sveučilišta u Zagrebu, Dejan Jović, donedavni savjetnik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Vlatko Cvrtila, nekadašnji savjetnik predsjednika Stipe Mesića i profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, s kojeg je još niz predavača na Diplomaciji.

Pri svibanjskom potpisivanju sporazuma sa Sveučilištem u Zagrebu o osnivanju ovog studija ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da za svoje zaposlenike Ministarstvo u proračunu ima osiguranih 900 tisuća kuna za školovanje, a da je za vanjske polaznike cijena godine na Diplomaciji 30 tisuća kuna, koliko plaća i ministar Varga.

>>Nakon Zaboka, ove godine otvaramo veteranske bolnice u Vukovaru i Kninu

Komentara 16

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:57 07.01.2015.

eto, zato si čovjek nije mogao sam platiti skijanje - štedi za školu. pa je morao malo ukrasti od nas građana. mi imamo.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:15 07.01.2015.

...kažu da mu je ovaj studij... kao i studij za ravnatelje... te neke druge studije platio hzzo... cca 2.000.000 kn... za školovanja, pokroviteljstva, sponzorstva, kongrese, putovanja...

NV
novo vriijeme
09:15 07.01.2015.

Pa dobro upisao je da popuni novoosnovani studij polaznicima, lijepo od njega, jer 900 000 Vesne Pusić kuna nije dovoljno da se studij održi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije