Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričao se

Varga o službenom automobilu: Žao mi je, to se više neće ponoviti

varga
Foto: Čitatelj
20.12.2014.
u 11:26

Meni je izrazito žao što je došlo do mog propusta u tumačenju propisa i to se više nikada neće ponoviti, kazao je Varga

Nakon što su u javnost izašle fotografije ministra zdravlja Siniše Varge kako je na skijalište u talijanskim Dolomitima išao službenim automobilom i u pratnji službenog vozača, ministar se danas zbog svega ispričao hrvatskoj javnosti.

 - Na poziv zbora trenera i učitelja skijanja koji su me pozvali da tamo održim jedno predavanje, ja sam se kao ministar pozivu odazvao. Predavanje je bilo o pravima osiguranika i o prekograničnom pružanju zdravstvenih usluga u državama gdje idu naši treneri i učitelji skijanja. Obzirom da sam znao da će biti određenog rekreativnog dijela, ja sam sve svoje troškove unaprijed planirao platiti, međutim očito je došlo do krivog tumačenja mojih službi što znači pravo na službeni automobili i vozača 24 sata dnevno. Meni je izrazito žao što je došlo do mog propusta u tumačenju propisa i to se više nikada neće ponoviti. Ja sam već pokrio sve troškove i za sebe, i za vozača i za automobil, rekao je ministar Varga, a potom je i komentirao najavu iz Vlade da će se možda zbog tog slučaj mijenjati uredba o korištenju službenih automobila.

- Bilo koji propis koji se ne može čisto tumačiti ili se može dvojako tumačiti, može se bolje razjasniti. Ja ću podržati svaku odluku pa i ako ona bude da ministri neće više imati pravo na službeni automobil i vozača, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.

>> Ministar Varga vratio 3.679,76 kuna u proračun za trošak skijanja

Komentara 55

VB
Veseli Bekrija
11:33 20.12.2014.

Bandića su strpali u zatvor zbog korištenja službenog automobila u privatne svrhe - kada je s tim automobilom pomagao drugima, a ovaj je išao na skijanje! Sramota za Vladu, DORH i "neovisno" pravosuđe! A gdje je "Pravednik" Josipović sad?! (inače doktor za hapšenje i pritvor)

GR
grgaman
11:32 20.12.2014.

Zao mu je da su ga upecali. A da nisu samo bi naastavio

MI
MitsubishiTurbo
11:29 20.12.2014.

ha ha ha kako sam jednom i rekao,,,kad ih se ,,,,uhvati,,,onda se lijepo ,,,izvinu i kazu,,,ovo se vise nece ponoviti,,,i idu dalje,,,do izbora samo poslje ce lopatu u ruke ,,,jer za drugo i nisu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije