Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Senata zagrebačkog sveučilišta

Uzalud im prosvjed, Hrvatski studiji ipak su postali odjel

studenti prosvjed
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
17.01.2017.
u 20:44

Hrvatski studiji ocijenjeni su kao najbolje društveno-humanističko učilište u RH, a ovo što se radi zakulisne su igre, kažu studenti

Dok su studenti prosvjedovali ispred zgrade rektorata, u zgradi su članovi Senata Sveučilišta u Zagrebu na čelu s rektorom Damirom Borasom donijeli odluku da Hrvatski studiji umjesto prije im obećanog statusa fakulteta postanu odjel. Takva odluka donesena je uz jedan glas protiv, pet suzdržanih i 54 za. Što to znači, pitaju se studenti kojima, unatoč ponovljenim pitanjima, dosad nitko na to nije odgovorio. Oni upozoravaju da odjel može biti jedan studijski program ili više srodnih, a sedam studijskih programa na Hrvatskim studijima razlikuju se.

– Ovdje je više riječ o zakulisnim igrama nego o boljitku studija i studenata. Hrvatski studiji ocijenjeni su kao najbolji društveno-humanistički studij u Hrvatskoj – upozorila je u ime studenata Antea Anđelić, studentica komunikologije. Što misle o planovima rektora Borasa i Senata, pokazali su i transparentima: “Najbolje ocijenjeno učilište za vas je samo igralište”, “Damire, ne unosi nemire”, “Podijeli pa vladaj”... Studenti su ispod “osmrtnice” Hrvatskim studijima zapalili svijeće skandirajući: “Hoćemo faks”.

Sporno im je i što je njihovo Znanstveno-nastavno vijeće podršku promjeni statusa Hrvatskih studija iz sveučilišnog centra u odjel donijelo zahvaljujući glasovima predstavnika Filozofskog fakulteta Družbe Isusove koji su se već prije odvojili od njih. Da se neće predati, poručili su i transparentom “Rektore Boras, ne prihvaćamo poraz”.     

>> Studenti Hrvatskih studija prosvjeduju pred Rektoratom: 'Damire, ne unosi nemire'

Komentara 7

Avatar Ironman0105
Ironman0105
21:48 17.01.2017.

cim se na prosvjedu nisu pojavili "dezurni prosvjednici" urska, babe, sarnavka i iskorak jasno je bilo da nema sanse....

DU
Deleted user
21:19 17.01.2017.

Hoće li čačinovička i puhovski sada predavati i na Borongaju???

Avatar Idler 3
Idler 3
22:29 17.01.2017.

Čudno, kak ovo prolazi brez "opće javne potpore" kak u nekim drugim slučajevima ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije