Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić

'Ustrajat ću u pritisku na EK kako bi se učinkovito očuvala europska bioraznolikost'

Ivan Jakovčić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
27.02.2015.
u 08:58

U svom odgovoru EK je navela da je osnivanje banki gena u nadležnosti država članica i regija ali da je potrebna harmonizacija kako bi se među bankama gena ostvarila sinergija

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić zadovoljan je odgovorom Europske komisije na njegovu inicijativu za osnivanje europske banke gena. U svom odgovoru EK je navela da je osnivanje banki gena u nadležnosti država članica i regija ali da je potrebna harmonizacija kako bi se među bankama gena ostvarila sinergija. U odgovoru na zastupničko pitanje Ivana Jakovčića EK je istaknula da će kroz svoje politike u nizu područja financirati i poticati očuvanje poljoprivredne genetske raznolikosti. Zastupnik Jakovčić je najavio da će ustrajati u pritisku na EK kako bi se učinkovito očuvala europska bioraznolikost te očuvale prehrambene navike i prepoznatljivi europski okusi, mirisi i prehrambeni proizvodi.

Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu (ALDE-IDS)

"U osnovi sam zadovoljan odgovorom Europske komisije zato što je u tom odgovoru potvrđeno da u Europi postoji obilje bioraznolikosti koje je naše veliko bogatstvo i koje treba očuvati. I sve ostalo što u tom smislu imamo, poput sjemenja na primjer, potencijal je za osnivanje europske banke gena. Oko tog pitanja ću i dalje vršiti pritisak na Komisiju neovisno od toga što zemlje članice i europske regije imaju svoje banke gena. Mislim da mi takvu banku gena zaista moramo imati na razini cijele Europe kako bismo zaštitili naše bogatstvo, našu tradiciju ali i naše okuse i mirise te sve naše proizvode koje prepoznajemo kao europske proizvode."

 

Komentara 3

Avatar IzdajaHag
IzdajaHag
10:27 27.02.2015.

Kad čovjek vidi ovog parazita sa nosom alkoholičara koji se uhljebio uz pomoć Milanovića nada se samo da će prije ili kasnije posjetiti apartman u Remetincu.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
10:03 27.02.2015.

Nadam se da će DORH ustrajat pod pritiskom EU komisije da odgovoraš za kriminal koji si počinio.

DJ
djurex
10:02 27.02.2015.

Je li ovo sad znaci da ce monsatove gmo rajcice morati imati okus rajcica?? Je li sad ovo treba da se smatra nekom pobjedom potrosaca?? Zasto ne napisete clanak o gmo aditivima u 70 % hrane u hrvatskim trgovinama..zasto je premijer milanovic dozvolio uvoz i ne obiljezavanje gmo proizvoda.. Dabogda vam to vasa djeca jela sluge masonske..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije