Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova pruge

Uskoro prvi vlakovi od Pleternice do Čaglina

pruga, željeznica
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
01.09.2015.
u 14:13

Završetak rekonstrukcije 17,5 kilometara duge dionice do Čaglina očekuje se u studenom, pa se na toj pruzi uskoro očekuju i prvi vlakovi, a u radove će biti uloženo 32 milijuna kuna

Na željezničkoj pruzi Pleternica – Čaglin – Našice, čija je obnova i rekonstrukcija započela prije dvije godine, ovih dana završeni su radovi na dionici od Pleternice do Ciglenika. Na dijelu od Ciglenika do Čaglina skinuti su, pak, posljednji dijelovi stare pruge i već su postavljeni novi pragovi i tračnice.

Završetak rekonstrukcije 17,5 kilometara duge dionice do Čaglina očekuje se u studenom, pa se na toj pruzi uskoro očekuju i prvi vlakovi, a u radove će biti uloženo 32 milijuna kuna. Željeznički promet na 40 km dugoj pruzi Pleternica – Našice, koja spaja Požeško-slavonsku i Osječko-baranjsku županiju, obustavljen je 2010. godine zbog njezine dotrajalosti, a ponovno bi se trebao uspostaviti 2017.

– Prugom će se od sada, voziti brzinom od 80 kilometara, a na brdskim dionicama od 60 km na sat, s opterećenjem od 22 tone po osovini za prijevoz tereta – kažu u HŽ infrastrukturi. 

>> Počinje obnova pruge od Koprivnice do Botova

Komentara 1

BU
bubimima
14:54 01.09.2015.

Zašto ova propaganda sada,kada će pruga biti gotova tek u studenom? Onda ćemo kroz dva mjeseca opet čitati istu vijest tj. da je pruga gotova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije