Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekretnine

Useljiva se kuća u Slavoniji može kupiti već za pet tisuća eura

Kuća u Slavoniji
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
11.09.2015.
u 17:54

Prosječna cijena kuće na požeškom i brodskom području pala je na 300 do 350 eura za kvadrat

Sve slavonske županije bilježe pad cijena nekretnina. Kuće i stanovi najjeftiniji su u Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj županiji, gdje su cijene u kolovozu pale za čak 15 posto u odnosu na isto razdoblje lani i najniže su u Hrvatskoj. Prosječna cijena kuće na požeškom i slavonskobrodskom području pala je na samo 300 do 350 eura po četvornom metru, što znači da se kuću može kupiti i po nižoj cijeni, osobito u ruralnim sredinama.

U nekim manjim selima useljiva se kuća može kupiti već za pet tisuća eura.

– Mi u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji orijentirani smo isključivo na lokalnu klijentelu. Kupce tražimo među našim sugrađanima jer nama ne dolazi nitko iz drugih krajeva Hrvatske. Stoga cijene naših nekretnina ovise o kupovnoj moći sugrađana i broju kupaca koji nam gravitiraju pa ih moramo spustiti u okvir onoga što si oni mogu priuštiti – pojašnjava Mario Brezičević, vlasnik Agencije za promet nekretnina "Diva".

>> Niže ne može: Kvadrat stana u Zagrebu i 800 eura

>> Kvadrat plaćali 3500 eura, a sad prodaju za 1700

Ključne riječi

Komentara 107

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:21 11.09.2015.

Bolje je živjet u Mamutici u Zagrebu i primat socijalu i prčkat po kontenjerima, nego prodat stan i otić u Slavoniju, Liku...i zasadit si vrt, u štalu stavit kokoš, koju svinju...

Avatar pivapivic
pivapivic
18:48 11.09.2015.

Slavonija je raj na zemlji, preljepa je.

Avatar duki82
duki82
18:18 11.09.2015.

Jel ima kakav kontakt za kucu od 5000e?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije