Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTRAMARATON OVČARA-SREBRENICA

Urka koja povezuju dva grada stradalnika

ovčara
Foto: Branimir Bradarić
1/5
06.07.2015.
u 12:56

U pet etapa sudionici ultramaratona pretrčat će 227 kilometara, a cilj je u petak, 11. srpnja, u Memorijalnom centru Potočari

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Ovčari danas je započeo četvrti po redu Ultramaraton Ovčara – Srebrenica. U pet etapa sudionici ultramaratona pretrčat će 227 kilometara, a cilj je u petak, 11. srpnja, u Memorijalnom centru Potočari.

– Želimo ovim ultramaratonom mira spojiti dva grada, Vukovar i Srebrenicu, koja su najviše stradala u protekloj agresiji. Isto tako želimo pomoći da se nikada ne zaborave žrtve ubijene u ova dva grada ali i upozoravati na to što se dogodilo kako se nešto slično nikada ne bi ponovilo, rekao je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba Kemal Bukvić koja je i organizator ultramaratona.

Dodaje kako će svih pet etapa istrčati četiri ultramaratonaca (Robert  Kasumović, Duško Štrbac, Dražem Ćurčić i Elvir Rakipović) ali i kako će im se tijekom etapa pridruživati i drugi trkači i građani koji će trčati onoliko koliko mogu. Kasumović će ove godine drugi put istrčati ovaj ultramaraton koji za njega, kako kaže, ima veliko značenje. Ističe kako je za jedan ovakav pothvat potreban višegodišnji proces treninga, odnosno, kako se ne može par mjeseci trenirati i krenuti na ultramaraton.

– Potrebne su godine treninga tijekom kojega se istrči na stotine kilometara. Uz to veliku ulogu ima i upornost. Ipak i pored svega doživljavamo krize tijekom trčanja, a možda i najveći neprijatelj nam je sunce. Cijeli ultramaraton se trči po asfaltu i gotovo bez hlada tako da temperature idu i preko 40C. Ipak, ono zadovoljstvo nakon istrčane etape ili cijele utrke ne nešto posebno i ne može se s ničim uspoređivati, rekao je Kasumović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije