Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Vlade

Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića gasi se 1. lipnja

Stjepan Mesić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.04.2016.
u 22:00

Vlada Mesiću ostavlja samo trajno pravo na fizičku zaštitu o državnom trošku

Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića bit će ugašen 1. lipnja. Vlada će danas donijeti odluku kojom se Mesiću prekida pravo na korištenje ureda i službenog automobila s vozačem na teret državnog proračuna.

Vlada Mesiću ostavlja samo trajno pravo na fizičku zaštitu o državnom trošku. Gašenje Mesićeva ureda Vlada smatra “primjerenim trenutačnim gospodarskim uvjetima u Hrvatskoj, a posebice uzevši u obzir da navedeni ured nema javno objavljeni učinak svoga poslovanja koji bi opravdao njegovo financiranje”. Vlada smatra “opravdanim i razumnim utvrditi prestanak tog prava za bivšeg predsjednika RH, koji je navedeno pravo do sada već koristio u razdoblju duljem od pet godina”.

Zakon stupa na snagu 1. lipnja kako bi se bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću “omogućio primjeren rok za dovršetak započetih aktivnosti, kao i rješavanje radnopravnog statusa državnih službenika zaposlenih u uredu”. Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić je preko posrednika poručio kako nema komentara na odluku Vlade i da je sve o tome već bio rekao. Prema zakonu, bivši predsjednik RH na teret državnog proračuna ima pravo na korištenje opremljenih uredskih prostorija, “primjerenih za obavljanje aktivnosti i organizaciju sastanaka”. Nadalje, ured može imati dva državna službenika za obavljanje službeničkih, odnosno administrativnih poslova nužnih za rad ureda, a troškovi za plaće službenika i rad ureda (električna energija, grijanje...), te troškovi nabave i održavanja nužne računalne opreme, podmiruju se iz državnog proračuna.

 >>Stjepan Mesić: Moj ured ne mogu ukinuti ni Sabor ni Vlada

>>600 tisuća kn za Mesićev ured prebacuje se za civilne invalide Domovinskog rata

Komentara 231

FI
Fisherman
17:20 12.04.2016.

Alelujaa

SU
sufit
17:20 12.04.2016.

Pametno

FO
Fortuna1980
17:20 12.04.2016.

bravo samo naprijed!!! dekomunizacija je krenula!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije