Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivni pomaci

Upravitelj sisačke bolnice: U godinu dana učinjen veliki iskorak

Miroslav Dubovečak
Nikola Cutuk/PIXSELL
09.02.2016.
u 16:06

Dubovečak ističe kako je upornim radom izboren nastavak projekta izgradnje Središnjeg paviljona s hitnim prijamom i dnevnom bolnicom, koji će se graditi sredstvima EU fondova.

Miroslav Dubovečak, sanacijski upravitelj sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", poručio je u utorak kako je nova uprava ostvarila brojne pozitivne pomake od kada je prije godinu dana preuzela upravljanje bolnicom, opovrgnuvši tako pisanje nekih medija da je sisačka bolnica jedna od najgorih u Hrvatskoj.

"Od kada je upravljanje bolnicom preuzela nova uprava, ostvareni su brojni pozitivni pomaci. Uz ostalo, prije nekoliko mjeseci je nabavljen novi RTG uređaj, jedini takav u Hrvatskoj, vrhunski UZV uređaj, endoskopski kirurški stup i druga oprema. Osim toga, sisačka bolnica ima izuzetno dobar profesionalan i educirani kadar, po čemu je jedna od boljih bolnica 3. kategorije. To potvrđuju brojni pokazatelji, kao što je broj učinjenih operacija, ambulantnih pregleda po liječniku, smanjenje liste čekanja na dijagnostičke preglede i zahvate, parametri kvalitete i drugo. U prošloj smo godini uveli i nove dijagnostičke i terapijske procedure, koje dotad nisu bila dostupne u OB Sisak i koje našu bolnicu svrstavaju u rang ustanova koje pacijentima pružaju vrhunsku zdravstvenu zaštitu", navodi Dubovečak u priopćenju.

Dodaje kako su lani otvorene i nove bolničke ambulante - Ambulanta za demijelini zacijske bolesti i Ambulanta za ekstrapiramidne bolesti. Na Odjelu za ginekologiju sada se primjenjuju i postupci LETZ biopsije i LETZ konizacije, a na Odjelu za oftamologiju uvedena je najsuvremenija operacija očne mrene. 

U proteklih godinu dana, nastavlja, kupljeno je suvremene medicinske opreme u vrijednosti 7 milijuna kuna, a bolnica je bila organizator brojnih stručnih skupova i tečajeva, čak s međunarodnim sudjelovanjem.

Dubovečak ističe kako je upornim radom izboren nastavak projekta izgradnje Središnjeg paviljona s hitnim prijamom i dnevnom bolnicom, koji će se graditi sredstvima EU fondova. Na kraju priopćenja tvrdi i kako je zalaganjem uprave i svih djelatnika bolnica postala nositelj certifikata za implementaciju Sigurnosnih kliničkih praksi i Usklađivanja primjene lijekova, što potvrđuje kako je u godinu dana učinjen veliki iskorak u poboljšanju zadravstvene skrbi na svim područjima zdravstvene zaštite. 

>> Sisačka bolnica najlošija je po strukturi kadrova u zemlji

Komentara 1

JO
JozoBago
17:13 09.02.2016.

"Upravitelj sisačke bolnice: U godinu dana učinjen veliki iskorak" To je jednostavno nemoguće. Kako se mogao dogoditi iskorak za vrijeme vladavine antihrvatske, nedomoljubne, komunističke vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije