Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagla promjena nakon 'kuhanja'

Upozorenje za pojedine dijelove Hrvatske, moguće je jako nevrijeme uz pljuskove i tuču

grmljavina
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
1/11
24.07.2016.
u 07:30

I danas se očekuje vruće i sparno. U poslijepodnevnim satima moguća je kiša i pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti izraženi, a ponegdje može biti i tuče.

Prema prognozama DHMZ-a očekuje nas djelomice sunčana nedjelja s više oblaka poslijepodne, te osobito navečer. Ponegdje će biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženi. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Vjetar većinom slab, uz grmljavinu može biti prolazno pojačan, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 29 do 34 °C.

Za karlovačku i zagrebačku regiju Meteoalarm je izdao upozorenje za izraženije grmljavinske pljuskove, a moguća je i tuča. Za gospićku regiju također je izdano upozorenje za pljuskove s grmljavinom kao i za osječku regiju.

Duž Jadrana također će biti vruće i sparno. Za dubrovačku regiju izdano je narančasto upozorenje zbog visokih temperatura.

Oprez zbog mogućih jakih udara vjetra

Na Jadranu su mogući jaču udari vjetra. Očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru stoji u objašnjenju Meteoalarma. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. 

Početak tjedna donosi promjenljivo vrijeme

U ponedjeljak nas očekuje promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom ili pljuskom s grmljavinom koji mogu biti i izraženiji. Zatim ponovno sunčanije, ali razmjerno nestabilno. Prolazno umjeren sjeverni vjetar, a na Jadranu većinom umjerena bura. Malo svježije stoji u prognozama DHMZ-a.

>> Poznati hrvatski prognostičari otkrili kakvo će biti vrijeme do kraja ljeta

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
20:11 23.07.2016.

Država će potrošiti dvjesto pedeset milijuna kuna na nove izbore. Dok u isto vrijeme u Slavniji je od prošlog nevremena upravo tolika šteta bila. Znači sada političke stranke očekuju da Slavonci glasaju za domoljube i ove druge dok su ih u isto vrijeme napustili. Što onda možemo u budućnosti očekivati ako se po drugim Hrvatskim gradovima isto dogodi. Nije ni čudo da ljudi bježe iz države.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:21 23.07.2016.

Večina Slavonije je opustošena i sa predhodnim nevrijemenom, više nitko ne očekuje pomoč, svi smo oguglali..

Avatar pendreck
pendreck
21:33 23.07.2016.

dobra naslovna fotka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije