Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Upozorenje: Ledena kiša tijekom noći prijeti poledicom

kiša
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
30.01.2014.
u 20:43

Do petka ujutro povremeno se očekuje slaba do umjerena ledena kiša ili kiša sa snijegom, pri čemu postoji povećana opasnost od poledice

Osiguravajuće društvo UNIQA u suradnji s UBIMET-om u sklopu usluge MeteoUNIQA izdalo je upozorenje drugog stupnja o ledenoj kiši s jakim smrzavanjem koje vrijedi za područje Zagreba od 21 sat večeras pa do sutra u 8 sati.

Do petka ujutro povremeno se očekuje slaba do umjerena ledena kiša ili kiša sa snijegom, pri čemu postoji povećana opasnost od poledice. Moguće posljedice su privremeni prekid cestovnog i željezničkog prometa, puknuće električnih vodova pod težinom leda i slično.

DHMZ je također objavio kako u cijeloj Hrvatskoj danas, sutra u prvom dijelu dana te ponovno sutra navečer postoji mogućnost za kišu koja se mjestimice može smrzavati na tlu i stvarati poledicu. Sredinom dana i poslijepodne očekuje se prolazno kidanje naoblake.

Osim na sjevernome Jadranu i u Gorskom kotaru, oborine će sredinom dana i poslijepodne prolazno prestati, a u mnogim će se krajevima i djelomice razvedriti. U Slavoniji i u gorju očekuje se povremeno umjeren jugoistočnjak, na krajnjem istoku moguće i jak. Na Jadranu se očekuje jako i olujno jugo.

Temperatura u nizinama i Gorskom kotaru, prognozira DHMZ, većinom će se kretati od -2 do 3, u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 6 i 11, a na Jadranu između 9 i 14°C. Najniža temperatura u Zagrebu bit će oko -1, a najviša između 1 i 4°C.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije