Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP odgovara RWE-u

Upadaju ljudima u domove i na prijevaru sklapaju ugovore

Perica Jukić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
11.02.2016.
u 09:14

HEP poziva RWE, ali i druge opskrbljivače da u svom poslovanju poštuju najvišu razinu standarda zaštite prava potrošača koja vrijedi u EU

Hrvatska elektroprivreda (HEP) najoštrije odbacuje izrečene optužbe RWE-a za opstrukciju procesa liberalizacije hrvatskog tržišta električne energije, kao i tvrdnju da 50 posto svih korisnika koji žele prijeći kod RWE-a to ne može zbog “različitih opstrukcija od strane HEP-a”, navodi HEP u priopćenju kojim odgovara na optužbe RWE i nastavlja:

“Napominjemo da HEP pozdravlja proces liberalizacije, ali i osuđuje nepoštene, nemoralne i zavaravajuće metode prodaje nekolicine opskrbljivača, koje između ostalog uključuju lažno predstavljanje, krivotvorenje potpisa, neovlašteni ulazak u domove građana, neistinito prikazivanje popusta, ali i sklapanje ugovora s nedovoljno informiranim građanima visoke životne dobi. HEP odlučno odbacuje optužbe tvrtke RWE Hrvatska da opstruiramo liberalizaciju tržišta. Dapače, edukativno-informativna kampanja HEP-a u vezi sa zaštitom prava potrošača upravo pridonosi stvaranju zrelog i odgovornog tržišta.”

Informiranje kupaca o njihovim pravima pri sklapanju ugovora o opskrbi putem terenskih prodajnih predstavnika, HEP-ov je odgovor na brojna pitanja zabrinutih kupaca, medija i udruga potrošača. Ono je ujedno obveza koja proizlazi iz propisa koje je donijela Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA), a koja se ne odnosi samo na HEP, nego na sve opskrbljivače električnom energijom u Hrvatskoj. U tom smislu, HEP poziva RWE, ali i druge opskrbljivače da u svom poslovanju poštuju najvišu razinu standarda zaštite prava potrošača koja vrijedi u EU.

Povod edukativno-informativnoj kampanji bilo je to da je HEP proteklih mjeseci zaprimio više desetaka pitanja medija i na stotine žalbi građana na nepoštene metode kojima neki opskrbljivači na tržištu dolaze do novih kupaca.

>> Domoljubna koalicija i Most dogovorili se oko kvota, no imena pomoćnika ministara nisu odabrali

Ključne riječi

Komentara 11

BO
Bogodol
11:07 11.02.2016.

Točno da su iz RWE-a napasni, jedva sam ih se prošle godine rješio (bilo ih 5-6 akvizitera), neki dan kad sam bio na terenu za malo su smuvali moje ukućane, tražili su broj računa i predstavio se njihov predstavnik kao HEP-RWE i da je to isto. Srećom moji nisu mogli naći papire i zvali me na mobitel te sam dotičnom gospodinu rekao svoj stav "ja kupujem samo hrvatske proizvode i ne zanimaju me strani proizvodi" na što mi je dotični pukušao objašnjavat da oni nisu strani.Dotični izRWE-a su dosadni i agresivni kao jehovini svjedoci.

AN
anihani
12:00 11.02.2016.

stvarno su naporni ,i ako nisi dovoljno stabilan ,nemozes ih se rijesiti ,,,a isto nisam dozivjela da mi neko dodje sat citati sa iskaznicom ili uniformom hepa ,,moram se uvjek svadjati ,ne zelim da ulazite u moj dom bez identitetaa iskaznice ,isla sam se zaliti na Hep ,oni kazu gospodjo mi to neznamo to rade studenti iz drugih agencija ,,,,,,,a o Max tv nemam rijeci koliko su svakodnevno uporni ,u mom domu se osjecam bombadirana svakodnevno sa vise puta telefonskim pozivima i nagovaranjem ,,,grozan sistem komunikacije ,,

IC
Icek53
10:31 11.02.2016.

Tako i ja dobijem dupli racun total tv za satelit.Pred 5 mjeseci sam zatrazio putem telefona prosireni program za 10 kuna.Danas dva racuna osnovnog paketa po cijeni 80.28.Zvao sam danas tridesetak kuta i do agenta nemogu doci.Svi su oni isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije