Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja

Unatoč najavi obnove prodaju dječje odmaralište

punat
Foto: Večernji list
05.03.2015.
u 21:30

Pismo namjere: Sisačka biskupija htjela bi da objekt na Krku postane dječje odmaralište

Dječje odmaralište u Punatu na Krku, u vlasništvu Grada Petrinje, ponovno ide na prodaju. Početna cijena objekta je 1,5 milijuna kuna, a sama prodaja ostavila je mnoge u čudu s obzirom na to da je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović najavljivao preuređenje tog objekta u Internacionalnu kuću Sunca. U udruzi Iks, koja je trebala biti nositelj programa, iznenađeni su.

Čekaju gradonačelnika

– Mi još uvijek čekamo gradonačelnika da zajedno odemo u Punat, kako smo se dogovorili. Iz gradske uprave predložili su nam prije dva tjedna dva termina za odlazak i obilazak odmarališta gdje smo i načelniku Punata trebali predstaviti projektnu ideju. I sad čujemo da se na gradskom vijeću prodaje odmaralište – kaže Palma Miličević iz Udruge Iks.

Gradonačelnik ističe da ne odustaju od projekta.

– Ne odustajemo od projekta, no Grad s ovakvim proračunom i stanjem objekta ne može odmaralište staviti u funkciju – kaže Dumbović.

Potvrdio je interes Sisačke biskupije, točnije njihova Caritasa.

– Imamo pismo namjere po kojem bi oni htjeli uredili tamo odmaralište za djecu. No, da bismo došli do partnerstva, moramo raspisati natječaj, moramo znati interes. U svakom slučaju zadržat ćemo neki oblik kontrole nad objektom i inzistirati da petrinjska djeca budu prioritet – dodaje Dumbović.

Prodali poslovne objekte

Oporba smatra da je Biskupija samo gradonačelnikov spin te da se vrijedni objekt želi prodati za malo novca.

– Na zadnjoj sjednici Vijeća Grad je prodao svoje poslovne objekte za 1,5 milijuna kuna. Neka pola milijuna preusmjeri za zaštitu objekta u Punatu i problem je riješen – rekao je čelnik HDZ-a u Petrinji Željko Tonković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije