Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekidi zbog padalina

Unatoč kiši nastavljena je sanacija probijenog nasipa pokraj Rajeva Sela

sanacija savskog nasipa
Foto: Miroslav Flego
1/8
18.09.2014.
u 11:05

– U tijeku je ugradnja betonskih stupnjaka koji će činiti vodonepropusnu zavjesu ispod budućeg nasipa. Projektom je planirana ugradnja oko 376 stupnjaka, pojedinačne dužine od 10, 15 i 18 metara.

Iz Hrvatskih voda uvjeravaju da se sanacija prodora savskog nasipa u Rajevu Selu nastavlja te je dovršena ugradnja šljunčanog dijela ispod budućeg nasipa, čime je zatrpan veći dio rupe koja je nastala kada je, nakon proboja nasipa, bujica odnijela tlo.

– U tijeku je ugradnja betonskih stupnjaka, koji će činiti vodonepropusnu zavjesu ispod budućeg nasipa. Projektom je planirana ugradnja oko 376 stupnjaka, pojedinačne dužine od 10, 15 i 18 metara. Dovršetkom ove zavjese započinje izgradnja trupa novog nasipa, a usporedo se obavljaju radovi zatrpavanje rupe sa strana koje nisu ispod nasipa. Vremenske prilike iznimno su loše s obzirom na to da je riječ o zemljanim radovima koji zahtijevaju suho vrijeme. Stoga je izrađena izmjena projektnog rješenja te će se izgradnja nasipa obavljati "armiranjem" gline s geomrežama – kažu u Hrvatskim vodama i dodaju kako je "očekivani dovršetak radova tijekom ove građevinske sezone", ali nisu objasnili znači li to kraj listopada, što su do sada označavali kao kraj radova na sanaciji nasipa pokraj Rajeva Sela koji je probijen 15. svibnja, što je izazvalo katastrofalnu poplavu.

Na upit novinara nakon sjednice Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije što je utvrdila istraga o uzrocima probijanja savskog nasipa kod Rajeva Sela, Mirjana Šota iz Hrvatskih voda kratko je odgovorila kako nema posebnih saznanja o rezultatima istrage i zna samo ono što su i građani mogli doznati iz medija.

>>Vodeni val opet ide na Gunju i Rajevo Selo!

>>Stanovnici županjske Posavine strahuju od novih poplava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije