Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbogom, kolega

Umro Velimir Franić, Večernjakovac vjeran sebi i istini

Velimir Franić
Foto: Ahiva Večernjeg lista
05.07.2015.
u 16:26

Kao Večernjakovac pisao je o najvažnijih događajima u gradu i županiji, posvetio se ekologiji, gospodarstvu, vatrogastvu, politici, bio je svestran novinar, uvijek spreman na zadatke

Karlovačkog novinara Velimira Franića, koji je preminuo u subotu u 69. godini života, sugrađani, a posebno novinari, dugo će pamtiti po tome što je bio neovisan, pouzdan, precizan i točan novinar, uvijek na strani istine, nepotkupljiv, vjeran sebi i Večernjaku, kojemu je dobrobit Karlovca uvijek bila na prvome mjestu. Uvijek je bio spreman pomoći, posebnom mlađim kolegama u karlovačkom dopisništvu Večernjeg lista u kojem  je radio od 1986. do 2010. godine kada odlazi u mirovinu.

Kao Večernjakovac pisao je o najvažnijih događajima u gradu i županiji, posvetio se ekologiji, gospodarstvu, vatrogastvu, politici, bio je svestran novinar, uvijek spreman na zadatke. Bio je i hrvatski branitelj, s početkom rata, kao dragovoljac, uključio se u obranu Hrvatske kao pripadnik 110. brigade HV-a i služio je domovini do kraja rata, nakon čega se vraća novinarskom pozivu.

Velimira cijene kolege svih redakcija, jer prije no što je postao Večernjakovac, radio je kao novinar, ali i kao urednik, a jedno kratko vrijeme i kao direktor u Karlovačkom tjedniku i Hrvatskom radio Karlovcu. Zbog novinarskog rada 2013. je godine dobio i  Plaketu Grada Karlovca.

Stariji Karlovčani, koji su uživali u plesnjacima, Velimira poznaju i kao autora najboljih hitova karlovačkog vokalno instrumentalnog sastava Elektroni, ali i kao aktivnog člana Matice hrvatske, Bridž kluba, te karlovačkog Rukometnog kluba.

Posljednji ispraćaj dragog kolege bit će u utorak, 7. srpnja u 14 sati na Rimokatoličkom groblju Dubovac u Karlovcu.

 

Komentara 1

AS
ante_slavonac
20:39 05.07.2015.

Sve što ste napisali o ovom čovijeku vama je strano.Večernjakovci malo se ugledajte na pokojnog kolegu.Laka mu zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije