Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In Memoriam

Umro veliki i omiljeni hrvatski tenor Krunoslav Cigoj

Krunoslav Cigoj
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.08.2015.
u 09:25

Nakon pjevačke karijere posvetio se i opernoj režiji, a osim kulturnom diplomacijom, Republici Hrvatskoj služio je i kao profesionalni diplomat

Nakon što se desetljećima borio s teškom bolešću, koja mu je svojedobno prekinula i međunarodnu pjevačku karijeru, u Zagrebu je u četvrtak navečer umro veliki i omiljeni hrvatski tenor Krunoslav Cigoj.

Rođen je 30. ožujka 1949. u Zagrebu. Pjevanje je učio kod Miroslava Lunzera u Zagrebu i na Konzervatoriju u Beču, a na pozornici je debitirao 1967. u Splitu kao Ernesto u "Don Pasqualeu".

Profesionalni diplomat

Dvije godine poslije imao je i međunarodni debi u bečkoj Volskoperi kao Nemorino u "Ljubavnom napitku". Osim srčanim tumačenjem lirskih tenorskih uloga, njegov nezaboravni zvonki glas osvojio je srca najšire publike i operetnim arijama, kanconama te nastupima na festivalima zabavne glazbe.

Nakon pjevačke karijere posvetio se i opernoj režiji, a osim kulturnom diplomacijom, Republici Hrvatskoj služio je i kao profesionalni diplomat.

>>Maštala sam da ću se na pozornicu penjati kao narodna pjevačica

>>Anton Kikaš: Hrvatska danas nije onakva kakvu smo je željeli

Komentara 10

Avatar Arkandjel
Arkandjel
09:56 28.08.2015.

Veliki covjek i pravi domoljub. Neka mu Bog da pokoj dusi.

OX
oxymoron
09:54 28.08.2015.

Veliki umjetnik.Pocivao u miru bozjem!

AN
Android
09:47 28.08.2015.

Maestro, kapa do poda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije