Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Baršić

Preminuo gradonačelnik Duge Rese. Pao na stepenicama, nisu mu mogli pomoći

Ivan Baršić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/13
03.05.2016.
u 18:44

Baršić se spotaknuo na stepenicama koje iz Gradske vijećnice vode prema ostatku zgrade gradske uprave

Ivan Baršić, HSS-­ov gradonačelnik Duge Rese, tragično je preminuo danas poslijepodne u 63­. godini života.

Baršić je stradao na radnom mjestu, spotaknuo se na stepenicama koje iz Gradske vijećnice vode prema ostatku zgrade gradske uprave, a zaposlenici su ga našli na podnožju stepenica i odmah obavijestili hitnu pomoć i policiju.

Liječnik, koji je ubrzo došao na lice mjesta, mogao je samo utvrditi smrt, a tek će obdukcija pojasniti uzrok smrti. Tijekom dana, policija je obavila i očevid.

Na teren je izašao i Željko Brkljačić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika koji je također napravio očevid nakon kojeg je kazao novinarima kako policija još uvijek istražuje što se dogodilo te da će tijelo pokojnika biti prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu kako bi se utvrdio razlog smrti. 

Ispred zgrade gradske uprave gdje se nesreća dogodila okupili su se djelatnici i pročelnici koji imaju samo riječi hvale za čovjeka koji im je bio šef i koji je vodio grad od 2005. godine. 

Kažu kako nikada nije bio čovjek koji se žalio na svoje probleme, pa tako i zdravstvene, iako znaju da je imao problema s tlakom i šećerom pa strahuju da bi zapravo uzrok svemu mogao biti srčani udar.

Inače, dugoreški Ivan Baršić bio je i sudionik Domovinskog rata i to u zapovjedništvu 137. brigade. Već je i prije naglašavao je da mu je ovo zadnji mandat i da se želi povući s mjesta gradonačelnika i posvetiti obitelji te trima kćerima. Ta mu se želja, nažalost, nije ispunila.

U politiku je ušao 1995. godine kao član HSS-a, ubrzo je postao Gradski vijećnik, zatim član Poglavarstva, a od 2005. godine na čelu je Duge Rese. Inače, kao inženjer strojarstva prije Domovinskog rata radio je u Tvornici parnih turbina. U ABB je radio kao direktor proizvodnje. Nakon prodaje tvornice pokreće samostalan obrt, pa ga Dugorešani cijene i kao iznimnog poduzetnika, vlasnika strojobravarske tvrtke koja zapošljava sedam djelatnika i čije je poslovanje ovisilo o njegovom iskustvu i angažmanu. Da je vodio i uspješan privatan posao govori podatak da je većinu, gotovo 70 posto proizvoda, izvozio. U slobodno vrijeme bavio se i poljoprivredom na imanju kod obiteljske kuće u Mrežničkim Poljicama gdje je i rođen. Iza sebe ostavlja tužnu obitelj, suprugu i tri kćeri, a bio je i djed dvoje unučadi.

>> Cijenjeni hrvatski glumac Ilija Ivezić preminuo u 90. godini života

>> Preminuo poznati karikaturist Oto Reisinger

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije