Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak legende

Preminuo don Živko Kustić u 84. godini

živko kustić
19.07.2014.
u 10:29

Don Živko Kustić jedno je od najvećih imena suvremenog hrvatskog novinarstva, za kojega će i u Crkvi i u društvu gotovo nemoguće pronaći zamjenu

U Zagrebu je u subotu preminuo don Živko Kustić (84), javili su nam iz Križevačke eparhije, čiji je don Živko bio svećenik, a koji je još za života postao legendom katoličkog novinarstva, propovjedništva i britke polemike u javnosti.

Don Živko Kustić cijeli je svoj život posvetio novinarstvu, a najznačajniji trag ostavio je kao glavni urednik katoličkog tjednika „Glasa Koncila“ u godinama socijalizma, kada je taj tjednik bio jedini glas Crkve u javnosti. Kustić pokreće Izvještajnu katoličku agenciju (IKA), kao novost u katoličkom informiranju, odgaja nove generacije katoličkih novinara, a svojim nastupima u javnosti, poput Jutarnjih propovijedi u Jutarnjem listu, sustavno evangelizira i propovijeda, povremeno žestoko polemizirajući s protivnicima Crkve.

Don Živko Kustić jedno je od najvećih imena suvremenog hrvatskog novinarstva, za kojega će i u Crkvi i u društvu gotovo nemoguće pronaći zamjenu.

Cjelokupnu biografiju don Živka Kustića možete pročitati ovdje.

>> Živko Kustić: Ni ja ne bih stavljao križeve u javne ustanove

Komentara 17

Avatar tkozna
tkozna
10:39 19.07.2014.

Jako kvalitetan čovjek i izuzetan teolog. Volio sam ga slušati!

FI
fiberglas
10:44 19.07.2014.

Jako, jako poseban čovjek. Jedan od onih koji su svojim primjerom svjedočili vjeru. Bio je glasnik Duha Svetoga. Dragi don Živko, počivaj u miru i vječno Boga gledao.

AP
apolon
10:58 19.07.2014.

Veliko H v a l a za sve ...neka ti je laka Hrvatska gruda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije