Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od lipnja

Umjesto u Poreznoj upravi, 'papiri' će se moći rješavati preko e-Građani

Zdravko Zrinušić: Stvorili smo pretpostavke da iz topline svog doma uputite zahtjev
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
26.04.2017.
u 11:50

Građani i tvrtke moći će svakodnevno komunicirati s poreznicima preko poreznog portala

Porezna uprava će u lipnju otvoriti jedinstveni portal porezne uprave preko kojeg će građani, a ne samo tvrtke, moći svakodnevno komunicirati s poreznicima te im dostavljati obrasce potrebne za reguliranje porezne obaveze.

Samo u prošloj godini 360 tisuća zaposlenih morali su doći u poreznu ispostavu kako bi ispravili neki od navoda iz njihove porezne kartice, a još 90 tisuća njih kako bi dobili taj dokument. Ubuduće će se sve takve promjene rješavati elektronički, preko sustava e-Građani, odnosno jedinstvenog poreznog portala koji će biti središnje mjesto s kojega obveznici mogu pristupiti svim elektroničkim uslugama koje nudi porezna uprava.

– Cilj nam je i želja da budemo partneri našim poreznim obveznicima. Ovo je prvi međukorak prema onome što namjeravamo u budućnosti ostvariti, a to je da završimo cijeli proces uspostave ureda bez papira. Mi smo stvorili pretpostavke; u smislu da ne morate imati troškove prijevoza, poštarine i svega drugoga, nego iz topline svoga doma uputite određeni zahtjev našem informacijskom sustavu putem svog kompjutora, a Porezna uprava će taj zahtjev obraditi i povratno vam se javiti – izjavio je ravnatelj Porezne uprave Zdravko Zrinušić.

>> U uređenom prostoru plaćat će se renta, a u praznome renta i doprinos

>> Lovro Kuščević o porezu na nekretnine: Iznosi se niz dezinformacija

Komentara 3

NA
navijeke
13:16 26.04.2017.

Polako, ali sigurno sustav e-građani počinje imati smisla. Samo naprijed. :)

Avatar ivo587
ivo587
11:58 26.04.2017.

Porezi su pljačka, trebali bi biti na dobrovoljnoj bazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije