Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.02.2015. u 08:45

Novo državno tijelo zapravo je jedini korak koji će aktualna vlada napraviti jer su svi drugi koraci strategije reforme smješteni u daleku budućnost, do 2020.

Trijumf državne birokracije

Arsen Bauk, ministar uprave, odlučio je u sklopu reforme javne uprave napraviti prvi korak, osnovati Ured za razvoj javne uprave. Novo državno tijelo zapravo je jedini korak koji će aktualna vlada napraviti jer su svi drugi koraci strategije reforme smješteni u daleku budućnost, do 2020., odnosno čak nakon mandata sljedeće vlade. U međuvremenu će se, piše Jutarnji, ”razviti procesi“, “provesti analiza“, “pratiti postupci”, “donijeti kriteriji”, “uspostaviti sustav” i u četvrtom kvartalu 2020. “uskladiti broj zaposlenih“. I vjerojatno osnovati još poneki ured.

Lost in space

Nakon ‘outsourcinga’ i ‘spin-offa’ propao i ‘in house’

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade, doživjela je i treći poraz svoje reforme u godinu dana. Od glasno najavljenog “outsourcinga” odustala je još u lipnju 2014. najavivši tada da se prelazi na model “spin off”, odnosno osnivanje novog državnog trgovačkog društva koje će preuzeti zaposlenike javnih i državnih tvrtki. U listopadu je odustala i od “spin-offa” te svečano objavila da Vlada prelazi na model “in house”, odnosno želi prirodnim odljevom smanjiti broj čistačica bez novog zapošljavanja. Sada je Vlada odustala i od toga pa će dopustiti nova zapošljavanja čistačica. Još samo čekamo novi engleski naziv za tu mjeru. Predlažemo “lost in space”.

Protestna uplata

Donator uplatio predsjednici jednu kunu i 25 lipa

Petar Šimac, suvlasnik tvrtke koja se bavi prodajom elemenata za privez brodova, našao se na posljednjem mjestu liste donatora za kampanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Šimac je donirao tek jednu kunu i 25 lipa, a na simboličnu uplatu odlučio se, otkriva tportal, iz revolta kada je ugledao prvu, prosinačku listu donatora i na njoj imena onih koji mu duguju novac za neplaćene račune. Da su mu platili račune, možda bi i on donirao malo više.

Vrijeme lobiranja

Vesna Pusić nada se fotelji glavne tajnice Ujedinjenih naroda

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, ipak će se kandidirati za mjesto glavne tajnice UN-a, piše Slobodna pozivajući se na kuloare iz Vlade. Sada je mnogo jasnije zašto se, ničim izazvana, uputila na turneju po Južnoj Americi.

>>Leko zbog DIP-a ljutit na stranke, a i sam kreira tu politiku

>>Šefovi odjela čistit će snijeg i nositi namještaj

Komentara 3

BA
balic
09:45 27.02.2015.

heheheh pa imaju jos podobnih koje treba uvalit drzavi na grbacu ,zar nitko ne vidi sta su im namjere i kojim putem nas vode..

AN
ANM
10:39 27.02.2015.

Stara komunistička logika! Kad ne želiš riješiti problem osnuj komisiju!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:51 27.02.2015.

Kako ces drugacije? Pa moras imati tijelo koje ce izraditi analizu i planove reforme. Mene samo muci, zasto to tijelo nismo imali 2008 godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije