Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka HVIDRA

'Umirovili ste nas mimo naše volje, stoga nas vratite na radna mjesta'

ljubicic
Goran Jakus/PIXSELL
19.09.2013.
u 12:29

Većina mirovina ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, nije niti trećina redoviti primanja zastupnika u Saboru i ministara, a tajkune koji su opljačkali hrvatski narod, ne treba uopće spominjati, poručuju iz HVIDRE

Nakona veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, na temu rezanja povlaštenih mirovina među kojima su i one braniteljske, oglasila se i zagrebačka HVIDRA koja je uputila otvoreno pismo hrvatskoj Vladi i javnosti.

  - Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata izražavaju duboko žaljenje, zabrinutost i ogorčenje što naši ministri i Vlada ne prepoznaju i ne vrednuju naš jedini i istinski privilegij služenja Domovini i stavljanja života na raspolaganje onda kad je bilo najteže, poručio je predsjednik Mirko Ljubičić Šveps te oštro osudio namjeru još jednog 10%-tnog smanjenja braniteljskih mirovina, kao i stvaranja negativne medijske slike i pokušaja kompromitiranja koji ratne vojne invalide nazivaju privilegiranima.

 - Većina mirovina ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, nije niti trećina redoviti primanja zastupnika u Saboru i ministara, a tajkune koji su opljačkali hrvatski narod, ne treba uopće spominjati. Vrlo brzo su zaboravljene ratne strahote i stradanja, a time i naš doprinos s desetnicima tisuća mrtvih i sakatih s "privilegiranim ranama“. Mi smo se borili za pravednu, slobodnu, demokratsku i neovisnu državu. Vi ste je preuzeli, a nas podmuklo stavili u skupinu "privilegiranih“. Dok smo se mi žrtvovali i krvarili za državu i narod, vi ste sebi uzeli razne privilegije, stoga je puno pravednije vas nazvati privilegiranom kastom. Sramotno je što imate toliko hrabrosti i smjelosti bestidno zadirati u egzistenciju ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, dok je vaša daleko iznad standarda svih hrvatskih građana", navodi se u otvorenom pismu zagrebačke Hvidre, u kojem ratni vojni invalidi Domovinskog rata poručuju da su svjesni stanja u hrvatskom društvu i ozbiljnosti krize, no za nju su odgovorni, kako navode, isključivo političari.

 - Republika Hrvatska ima resurse i uvjete za blagostanje svih njenih građana, samo je trebalo sposobnosti, poštenja i odgovornosti. Molimo vas nemojte više sramotiti, podcjenjivati i pljačkati hrvatske ratne vojne invalide. Umirovili ste nas mimo naše volje, stoga nas vratite na radna mjesta. Ponos nam ne dirajte, zaključuju iz Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba.

 

>> HVIDRA osudila najave smanjenja braniteljskih mirovina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije