Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI SUD

Ukinuta presuda Slavici Lukić za sramoćenje Medikola

Slavica Lukić
Davor Puklavec/PIXSELL
26.07.2014.
u 09:15

Općinski kazneni sud u Zagrebu novinarki je bio dosudio kaznu od 26 tisuća kuna

Županijski sud u Zagrebu ukinuo je presudu kojom je novinarka Slavica Lukić kažnjena za sramoćenje Poliklinike Medikol, neslužbeno doznaje Novi list.

Općinski kazneni sud u Zagrebu novinarki je bio dosudio kaznu od 26 tisuća kuna jer je u tekstu objavljenom 21. veljače 2013. godine u Jutarnjem listu, kako je zaključio sudac Marko Benčić, nanijela štetu ugledu Medikola želeći je prikazati nedovoljno stručnom medicinskom ustanovom. Presuda je u javnosti izazvala brojne osude i postavila pitanje o potrebi izbacivanja sramoćenja iz Kaznenog zakona.

Novi list neslužbeno doznaje da je Županijski sud ocijenio da se u slučaju Slavice Lukić radilo o "vrijednosnom sudu" a ne "činjeničnoj tvrdnji", zbog čega i nema uvjeta za kažnjavanje po odredbama o sramoćenju. Sudski spis vraćen je sucu Benčiću koji je već i zakazao ponovno suđenje.

>> Treba li sramoćenje izbaciti iz Kaznenog zakona?

Komentara 7

DU
Deleted user
09:30 26.07.2014.

To je najmanje što je sud mogao odlučiti. A da je SL bila u pravu vidi se iz sadašnjeg stanja Medikola. Dobro im je išlo dok je HZZO podmazivao.

Avatar lapolapo
lapolapo
09:59 26.07.2014.

E sad,što bi se dogodilo da Slavica Lukić nije novinarka ,nego običan građanin?bila bi osuđena na plaćanje odštete ovrhom,i to mi u HR zovemo pravednim suđenjem,kuš...

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
10:26 26.07.2014.

Medikol je proslog ljeta snizio cijene svojih usluga pa je tako magnetna rezonanca s 1,600 pojeftinila na 1,400. Ponukani tim a i predugom listom cekanja od 'samo' 9 mjeseci u KBC Splitu odlucili smo se za pregled u Medikolu. Kad je postupak bio gotovo, prilikom placanja ispostave nam cijenu od 1,600 KN. Na upit zar nije pojeftinio magnet odgovor je bio da 400 KN kosta kontrast - inekcija koja je ubrizgana doslovno 5 min pred kraj a da nas nitko nije upitao ili upozorio da se ona dodatno placa! Toliko o postenju i profesionalnosti Medikola!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije