Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK HČSP-A

Ukinuta oslobađajuća presuda Miljku za mail ravnateljici Jasenovca

Josip Miljak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.05.2016.
u 16:42

Riječ je o mailu kojeg je Miljak poslao pod naslovom "Vi širite četničku propagandu", potpisavši se imenom i prezimenom i kao predsjednik stranke uz dodatak "Za Dom Spremni!"

Visoki prekršajni sud prihvatio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Kutini i ukinuo oslobađajuću presudu Prekršajnog suda u Kutini kojom su Josip Miljak i njegova stranka HČSP oslobođeni od optužbe za počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije temeljem maila kojeg je 1. prosinca 2013. godine poslao ravnateljici Spomen područja Jasenovac Nataši Jovičić, saznjemo u sisačkom Županijskom državnom odvjetništvu.  

Riječ je o mailu kojeg je Miljak poslao pod naslovom "Vi širite četničku propagandu", potpisavši se imenom i prezimenom i kao predsjednik stranke uz dodatak "Za Dom Spremni!". Njega je prvotno zbog prijetnje, temeljem tog maila, prijavila sama Nataša Jovićić, a kaznenu prijavu su podnijele i tri udruge. Odvjetništvo je u veljači 2014. zaključilo kako tu ipak nema obilježja kaznenog djela prijetnje već prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije. 

Prekršajni sud u Kutini je odbacio lani optužnicu, na što se Odvjetništvo žalilo te je žalbu Visoki prekršajni sud u travnju ove godine usvojio. Odvjetništvo smatra kako je sporni mail upućen Nataši Jovičić na službenu mail adresu kod nje "izazvao osjećaj nelagode te osobnog i profesionalnog poniženja." 

Zakon za prekršaje za koje se tereti Miljka predviđa kaznu od 5.000 do 30.000 kuna, a za pravnu osobu, tj. stranku kaznu od 30.000 do 300.000 kuna.

>> Josipu Miljku prekršajna prijava zbog e-maila s ustaškim pozdravom

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
18:20 27.05.2016.

Miljak još nije naučio da se četnička propaganda smije širiti u Hrvatskoj, a nesmije ustaška.

AJ
ajmo
19:14 27.05.2016.

Opet ko u Jugosmradiji sudci tuže i zatvaraju za izgovorenu riječ.

MI
miholjčan
07:17 28.05.2016.

Što nije u Njamačkoj poslao mail upravitelju memorijalnog centra Buchenwald i potpisao se sa Heil Hitler? Bio bi u zatvoru prije nego bi se probudio drugo jutro. Usrano hrvatsko pravosuđe će nakon 7 godina izreći opomenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije