Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže pomoć od Cvitana

Ujedinjeni zadarski radnici prosvjedovali zbog neučinkovitosti državnih institucija

zadarski radnici
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
22.05.2015.
u 11:53

- Neshvatljivo je ponašanje državnih institucija, inertnost... - rekao je Vedran Uranija i pozvao sve radnike u Hrvatskoj da se ujedine jer državne institucije ne rješavaju probleme.

Sadašnji i bivši radnici niza zadarskih tvrtki godinama, neki i više od desetljeća čekaju naplatu 20 milijuna kuna, rješavanje kaznenih prijava protiv uprava... Stoga su na prosvjedu u petak zatražili pomoć od glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

- Razlog prosvjeda ujedinjenih zadarskih radnika je sporost sudova, DORH-a i drugih. Fokus je na politizaciji, a ne na borbi za svako radno mjesto. Četiri godine prijave za kriminal za Croatia Zadar linea i prijave za Nautu Lamjanu stoje u ladicama. Kako je moguće da  bivši vlasnik koji je upropastio Lamjanu sada otkupljuje dugove radnika kako bi imao kontrolu. Tamo žele apartmane, a treba umjesto 25 raditi 250 radnika - nabrajao je slučajeve pravni zastupnik SSSH, Vedran Uranija.

- Taksisti se godinama bore protiv rada na crno. Dozvole se prodaju za 2000 do 5000 eura, policija zna, grad zna, ali ne reagiraju.. Tu su i lažne prijave. Prave milijunske štete državi, a inspekcije ne rade svoj posao... - rekao je Predrag Šimunov predstavnik zadarskih taksista.

Radnici Elektronike su proživjeli kalvariju i još nisu dobili otpremnine, a ostali su i bez radnih mjesta i za to su okrivili neučinkovitu državu.

- SAS Vektor koji je bio pred likvidacijom ima investitora koji čeka rješenje papirologije, ali dokad će čekati. Neshvatljivo je ponašanje državnih institucija, inertnost... - rekao je Vedran Uranija i pozvao sve radnike u Hrvatskoj da se ujedine jer državne institucije ne rješavaju probleme.

>> Radnicima Adria čelika pod šatorom se pridružili kolege iz Kaštelanskih staklenika

>> Prosvjed bivših radnika Elektronike: Grgić je počinio privatizacijsku pljačku i uništio nas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije