Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINI NA NATJEČAJU

Osigurao se: Jovanović dobio posao na Medicini pa ga zamrznuo

jovanović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
02.05.2014.
u 13:00

Na natječaj za posao u nastavnoj bazi Thalassotherapia u Opatiji javio se jedino ministar obrazovanja, znanosti i sporta

Medicinski fakultet u Osijeku objavio je u siječnju 2013. godine natječaj za radno mjesto na neodređeno vrijeme u svojoj nastavnoj bazi Thalassotherapia u Opatiji. Na natječaj je pristigla jedna jedina prijava.

I to ne bilo koga nego glavom i bradom ministra obrazovanja, znanosti i sporta Željka Jovanovića u čiji resor potpada i Medicinski fakultet Osijek.

Fakultetsko vijeće osječke medicine ubrzo potom donosi odluku o izboru kandidata Jovanovića na predmetno radno mjesto. No s obzirom na to da je Jovanović zaposlen kao ministar znanosti, on to radno mjesto nije aktivirao, odnosno zamrznuo ga je.

Ima status docenta

Jovanović si je tako osigurao posao i nakon što prestane biti ministar ili ne postane opet saborski zastupnik. On je doktor biomedicinskih znanosti, a saborski zastupnik postao je 2007. godine. U to vrijeme radio je u predstavništvima farmaceutskih kompanija, ali od 2008. godine nije bio nigdje stalno zaposlen.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Javni natječaj za izbor nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje docenta i radno mjesto docenta na neodređeno vrijeme u znanstvenom području biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani farmakologija, u nastavnoj bazi Thalassotherapia u Opatiji objavljen je 9. siječnja 2013. Na osječkom Medicinskom fakultetu taj natječaj ipak su zavili velom tajne pa nam nisu htjeli reći koga su na natječaju izabrali.

– Na natječaj se prijavio samo jedan kandidat – docent u naslovnom znanstveno-nastavnom zvanju. Isti kandidat je u cijelosti ispunjavao uvjete natječaja te je na sjednici Fakultetskog vijeća od 28. siječnja 2013. izabran – odgovor je dekana Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandra Včeva.
On nam je ipak potvrdio da navedeni kandidat iako je primljen, nije zasnovao radni odnos.

Za natječaj nije trebala suglasnost MZOS-a pa osobno nisam mogao utjecati na izbor kandidata

Željko Jovanović

Na naša pitanja kako se zove kandidat, zašto nije zasnovao radni odnos i zašto je fakultet uopće raspisivao natječaj za radno mjesto ako se na kraju izabrani kandidat nije zaposlio, dekan Včev nije odgovorio.

No zato je ministar Jovanović priznao da je on taj fantomski kandidat kojem dekan krije ime. On kaže da se javio na natječaj koji je objavljen u javnom glasilu Glas Slavonije i da je bio dostupan svima. Dodaje da je od 2007. neprekidno angažiran na Katedri za farmakologiju Medicinskoga fakulteta u Osijeku, nastavna baza Thalassotherapia Opatija, i to prvo kao suradnik u naslovnom suradničkom zvanju viši asistent, a zatim je 2010. izabran za naslovnog docenta.

Kontakt sa strukom

– Razlog moje prijave je želja da se i za vrijeme obavljanja dužnosti u Saboru i MZOS-u i dalje nastavim baviti znanstveno-nastavnim radom, jer ne želim potpuno izgubiti kontakt sa svojom osnovnom strukom. Svoj izbor do danas nisam aktivirao, a povremeno sudjelujem u realizaciji nastave na Katedri za farmakologiju, bez naknade, jer i dalje vrijedi moj status naslovnog docenta (bez zasnivanja radnoga odnosa) – kazao nam je ministar Jovanović. On tvrdi da ni na koji način nije povrijedio bilo koji propis koji regulira rad dužnosnika u vrijeme obavljanja političkog mandata.

– Za navedeni natječaj nije trebala suglasnost MZOS-a pa osobno nisam mogao utjecati na raspisivanje natječaja, a pogotovu ne na izbor kandidata – navodi Jovanović dodajući da je ispunjavao sve uvjete natječaja.

Komentara 109

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:43 02.05.2014.

Ovdje ima dovoljno materijala za USKOK

KN
knezica
13:36 02.05.2014.

Kako se to može? Raditi na jednom mjestu, konkurirati na drugo i - zamrznuti??? Možda taj lumen ima zamrznutih poslova i na drugim mjestima? Nek su oni sigurni, a narod tko hebe... E moj narode, što može bog, ne možee vol... A narod je izgleda obično krdo volova...

CR
crnaguja1950
13:34 02.05.2014.

jel ovo previše ili ćemo i dalje trpit da nas ovakvi dizači tegova pljuju?pa ovo nema ni u Pakistanu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije