Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela u Saboru

Udruzi “Fra Mladen Hrkać” veliko europsko priznanje

Udruga fra Mladen Hrkać
30.09.2016.
u 16:52

Udrugu je za ovo priznanje nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Ivo Stier koji je, uz Željka Reinera, i dodijelio EU nagradu

Kroz vrata dva stana u Zagrebu koje koristi Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać u poslijednjih pet godina prošlo je više od 2500 bolesnih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su ondje za vrijeme liječenja u bolnici dobile besplatan smještaj i obroke ali i prijateljsku podršku. O tom nesebičnom činu iza kojeg stoji više od 200 volontera od kojih najmlađi Pavo Soldo ima tek 14 godina poslijednjih mjeseci pričalo se i među 750 zastupnika u Europskom parlamentu koji su to odlučili i nagraditi dodjelom nagrade 'Europski građanin 2016.' za iznimna postignuća.

Udrugu je svojim kolegama preporučio eurozastupnik Davor Ivo Stier koji ju je u petak u Hrvatskom saboru uz predsjednika Željka Rainera i dodijelio predsjedniku Udruge Ivanu Soldi.

-Ova se nagrada dodijeljuje za izuzetna dostignuća. U EU parlamentu promičemo vrijednosti demokracije, slobode, vladavine prava ali i solidarnosti. Princip solidarnosti je jedan od temeljnih stupova EU na koji mnogi zaborave u svakodnevnoj primjeni što nije slučaj sa Udrugom Fra Mladen Hrkać - kazao je Stier.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dodao je da je Udruga kroz četverogodišnje djelovanje zavrijedila primiti ovu nagradu jer je dokazala da granice nisu prepreka ljudima u pružanju pomoći i iskazivanju solidarnosti.

U ime svih članova i volontera udruge Ivan Soldo je kazao da je nagrada veliko priznanje i potvrda dosadašnjeg rada ali i velika obaveza za budućnost.

-Ovo je najbolja potpora da nastavimo ovim putem kojim idemo već pet godina i da se potvrdimo da budemo još bolji - kazao je Soldo. Zahvalio je volonterima ali i više od 100 tisuća pojedinaca koji su donirali novac ili druge potrepštine za rad udruge.

- Slijedeći i završni projekt nam je da u Zagrebu otvorimo Dom fra Mladen Hrkać u kojem bi objedinili sve naše stambene jedinice i vjerujem da ćemo uz pomoć brojnih donatora i građana koji svaki mjesec izdvajaju pomoć za rad udruge to i ostvariti - rekao je Soldo.

Inače, pokretači Udruge su iz Širokog Brijega koji su započeli s ciljem da olakšaju boravak u Zagrebu osiguranjem smještaja svojim Širokobriježanima no kako se pročuo glas rasle su i potrebe pa se danas pomoć pruža osobama iz cijele BiH ali i udaljenih gradova iz Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije