Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA

Udruga Vukovar 91 traži provjeru diploma i svjedodžbi

svjedodžba
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.08.2014.
u 14:12

U udruzi smatraju i da krivotvoritelje treba sankcionirati

S ciljem borbe protiv korupcije Udruga pravnika Vukovar 91 pozvala je danas institucije da provjere vjerodostojnost diploma i svjedodžbi svih zaposlenika u razini svoje odgovornosti i nadležnosti. Iz ove vukovarske udruge napominju da je problem krivotvorenih diploma, svjedodžbi i raznih drugih dokumenata u Hrvatskoj prisutan već godina,a te da je potrebna sustavna borba kako bi se riješio taj problem.

U udruzi smatraju i da krivotvoritelje i osobe koje su koristile krivotvorene diplome i svjedodžbe kako bi se zaposlile u državnoj upravi, javnim službama i javnim trgovačkim društvima treba sankcionirati. Najavljuju i kako će s ciljem rješavanja ovoga problema i sprječavanja pojave sličnih u budućnosti dati konkretan poticaj i doprinos DORH-u i tijelima gonjenja za učinkovito sankcioniranje i preventivno sprečavanje krivotvorenja diploma i svjedodžbi.

Udruga pravnika Vukovar 91 pokretanje postupka provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi zatražila je od državnog vrha poput predsjednika RH, Sabora i Vlade, Vladu RH, saborskih zastupnika, župana, gradonačelnika, načelnika, direktora državnih i lokalnih javnih trgovačkih društava i ustanova….

>> U Holdingu otkrili 263 lažne diplome, a u Gradu – nijednu

>> Lažne diplome najlakše je otkriti provjerom na fakultetu, može i mailom

Komentara 13

C0
cos 01
14:23 27.08.2014.

E to vam neće proći.Pa vi bi sankcionirali barem pola najpodobnijeg kadra.

KA
kajinx
16:30 27.08.2014.

Bože, šta li će biti sa našom Vesnicom i dragim Goldsteinom?

SE
sestrićna
17:30 27.08.2014.

da se provjere diplome u saboru i pantovčaku(za većinu koja je dobiula diplomu po političkoj liniji)mislim da bi ostao mali broj ljudi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije