Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'I ja bi na more'

Udruga Ponte organizirala prvo ljetovanje iz socijalnog turizma

plaža
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
28.05.2015.
u 00:12

Obitelji su odabrane za ljetovanje po preporuci udruge “Ljubav na djelu“ djece oboljelih od malignih bolesti, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te udruge ''Betlehem“ iz Karlovca

U sklopu projekta udruge Ponte ''I ja bi na more“ organizirano je prvo i ujedno besplatno ljetovanje za 12 obitelji iz socijalnih kategorija kojima je ljetovanje nedostižan san, ili obitelji koje su iscrpljene bolešću djeteta. Ono će, javljaju iz Udruge, započeti 30. svibnja, a završiti do 6. lipnja.

Obitelji su odabrane za ljetovanje po preporuci udruge “Ljubav na djelu“ djece oboljelih od malignih bolesti, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te udruge ''Betlehem“ iz Karlovca. Udruga humanitarnog i socijalnog turizma“ Ponte“ predložila je projekt Zakladi ''Hrvatska za djecu“ koja djeluje u okviru Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt je odobren, a iznajmljivači i ugostitelji rado su se odazvali ovoj akciji. Ponudili su svoje smještajne jedinice tjedan dana samo za osnovne troškove, dok su restorani osigurali socijalnu cijenu za meni u sklopu ovog projekta.

Kroz ovaj projekt udruga Ponte predstavit će humanitarni i socijalni turizam i drugim dionicima u turizmu, organizacijama civilnog društva i lokalnim zajednicama na svim područjima gdje se takav turizam kroz ovaj program razvija. Raditi će na promociji kroz kampanju osvještavanja javnosti i u malom segmentu turističke ponude osigurati odmor za osjetljive skupine građanstva.

- Kategorija socijalnog i humanitarnog turizma u svijetu je već odavno poznata, a u Hrvatskoj se tek razvija. Iako su nam prvi gosti tek stigli, naš rad na novim akcijama je već u punom zamahu. Sigurni smo da je ovo tek početak i da ćemo još mnogim obiteljima omogućiti ljetovanje za pamćenje, novu radost i nadu za bolji život - izjavila je Aida Paladin, predsjednica udruge Ponte.

>>Ekološki socijalni forum želi Goli otok pretvoriti u europski gay resort

>>Veće plaće za radnike porečkog Valamar Riviere

Komentara 3

NV
novo vriijeme
22:20 27.05.2015.

Ove su akcije kap u moru potreba, trenutni trend koji sutra može biti zaboravljen jer je na trenutnoj dobroj volji vlasnika smještaja, trebaju postojati trajne istitucije ili hoteli niske kategorije namjenjeni samo socijalnom turizmu Taj turizam ne mora zarađivati a čak i majke mogu same održavati sobe kada nisu na moru. Takvih bi smještaja trebalo biti više i namjenjenih samo socijalnom turizmu.

LA
Lavica7
06:29 28.05.2015.

Ja BI - to je neki novi pravopis???

DU
Deleted user
11:10 28.05.2015.

Nadam se da će se akciji pridružiti svi ljudi u turizmu, barem kada je riječ o sezoni i postsezoni. Što je najvažnije od svega, trebali bi ljudima omogućiti i dobro plaćeni posao kako bi se istoj djeci i obiteljima mogao pružiti dobar i dostojanstven život. No, ruku na srce, dijete koje ne vidi more, neće u životu ništa izgubiti, ali ono koje ne vidi dobro obrazovanje, kvalitetnu zdravstvenu njegu i socijalnu skrb, taj je izgubio sve, a ne samo jedno u nizu ljeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije