Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak:

'Organizirat ćemo novi prosvjed ako HNB i Vlada ne odluče djelovati'

Udruga Franak
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
27.04.2015.
u 10:52

Udruga je u subotu u Zagrebu organizirala masovni prosvjed na kojemu se, po njihovim procjenama, okupilo oko 20.000 prosvjednika

Udruga Franak, koja se bori za prava dužnika u švicarskim francima i ostalih korisnika usluga kreditnih i financijskih institucija, poručila je kako će opet organizirati masovni prosvjed ako HNB i Vlada ne odluče djelovati.

Udruga je, podsjetimo, u subotu u Zagrebu organizirala masovni prosvjed na kojemu se, po njihovim procjenama, okupilo oko 20.000 prosvjednika. Voditeljica Udruge Franak Katarina Lucić na prosvjedu je optužila HNB da ne štiti interese dužnika, već interes poslovnih banaka, koje je pak optužila za "nezakonito poslovanje i lihvarenje koje traje već godinama".

Iz Franka poručuju da su ovim prosvjedom ujedinili sve nezadovoljne građane i da neće stati u prozivanju odgovornih sve dok ne vide rezultate njihova djelovanja.

>> 'Danas ne mogu dočekati da im kći završi studij i sreću potraži van Hrvatske'

>> Prosvjednici pred HNB-om vikali: 'Lopovi, lopovi! Ostavka'

Komentara 16

DU
Deleted user
11:20 27.04.2015.

Kao prvo bilo ih je max. 5000 - ako uopce! Kao drugo: kada su uzimali nisu protestirali, a sada neka ja placam njihove dugove!

Avatar think pink
think pink
13:50 27.04.2015.

likovi koji su dizali kredite u francima jer su mislili da će time profitirati, danas kmeče i očekuju da svi zajedno vraćamo njihove dugove. neće proći!!!

DU
Deleted user
11:32 27.04.2015.

Nema više socijalizma i nestajanja kredita inflacijom. Tko digne kredit... zna što ga čeka. Ja sam dignuo kredit i otpladio i preplatio. Ne kukam, bolilo je, trebao mi je, ali sam pregrmio. Prolazio sam Ilicom, bilo je oko 2000 ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije