Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u gimnaziji

Udario maturanticu pa vikao: Mama mi je načelnica u policiji

Ivona Rosić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
28.01.2015.
u 19:51

Sin policajke iz Osijeka sukobio se s kolegicom iz gimnazije

Sukobili su se zbog utičnice za struju na školskom hodniku. Ivona Rosić (18) htjela je uključiti punjač mobitela, a njezin razredni kolega Krešimir V. (17) svoj laptop. Sve je završilo obračunom šakama, pa čak i lakšim ozljeđivanjem djevojke te intervencijom policije.

Isključila mu laptop

Incident se dogodio u Trećoj gimnaziji Osijek u srijedu ujutro. Đaci će se, po svemu sudeći, suočiti i na sudu. Krešimir je, da bude bizarnije, sin Dubravke V., načelnice Sektora za granicu PU osječko-baranjske.

– Bila sam dežurna učenica, a na mjestu dežurstva zatekla sam Krešimira, iako to nije bio njegov zadatak toga dana. Tvrdio je da mijenja bolesnog učenika. Zamolila sam ga da ode u prizemlje, a ja ću ostati na prvom katu. Odbio je i rekao da može biti gdje želi i da mu treba utičnica za laptop – priča Ivona. Prepirali su se, a Ivona je o svemu obavijestila i školsko osoblje. Kulminiralo je kada je iskopčala njegovo računalo iz struje kako bi stavila mobitel.

– Uhvatio me za ruke i gurnuo na zid. Rukama me zatim odgurnuo o prsa pa sam pala na pod i udarila u stolac – opisuje Ivona.

Potom su dotrčale ravnateljica Snježana Barabaš-Seršić i pedagoginja koje su Ivonu zatekle na podu.

– Skočile smo kad smo čule da leti stolac. Što se točno dogodilo, nitko nije vidio – kaže ravnateljica. Učenika je, dodaje, deset puta zamolila da ode kući, ali je odbijao. – Nije htio ni sići u prizemlje, kao da mi ne postojimo – govori. Samoinicijativno je, utvrdila je, bio na dežurstvu.

– Kada smo rekli da ćemo zvati policiju, odgovorio je: "Zovite koga hoćete, mama mi je načelnica" – potvrđuje ona Ivoninu priču u tom segmentu. Htjeli su alarmirati i Hitnu pomoć, ali je djevojka to, nastavlja, odbila. Ivona je popodne pak otišla k liječniku.

– Boljeli su me vrat i glava, bilo mi je mučno i povraćala sam. Bolove trpim i danas i ništa mi ne pomaže – žali se učenica. Utvrđeno joj je iščašenje i nategnuće cervikalne kralježnice, nosila je Schanzov ovratnik.

"Spremni smo se ispričati"

Oboma je u ponedjeljak na vrata pokucala policija, traže da se ispričaju jedno drugome zbog nedolična ponašanja ili će prekršajno odgovarati za kršenje javnog reda i mira.

– Kakva je ovo država da se žrtva mora ispričati počinitelju? Hodam stalno po bolnici i pretragama pa ni u školu ne idem – ogorčena je Ivona.

– Spremni smo se ispričati jer smatram da su podjednako krivi – stav je Krešimirove majke Dubravke. Je li joj grijeh, pita se, što radi u policiji. – To što je spomenuo da sam načelnica ne igra nikakvu ulogu, htio je poručiti da zna kako ne može biti saslušan bez mene jer je maloljetan – pojašnjava. Ivona je njezina sina, iznosi drugu stranu, htjela otjerati od utičnice, on je stavio ruku na zid pa ga je ogrebla. – Refleksno ju je odgurnuo, zapela je za stolac i pala. Sin mi se nikada nije potukao – prepričava.

– Djevojka je odbila naredbu o uklanjanju posljedica prekršaja tako da se ispriča pa protiv oboje slijedi optužni prijedlog – otkriva Dario Premec, glasnogovornik PU. Na isti su način, dodaje, postupili tri puta do sada.

>>'Korade me lupil pištoljem. Kad sam se onesvestil, nogom mi je razbil nos'

>>Dvojica pucala na 21-godišnjaka u autu pa ga izvukla van i pretukla

Komentara 189

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
20:05 28.01.2015.

Čemu zamagljivanje slike, neka se vidi junačina.

ZA
zahira45
20:08 28.01.2015.

E mama Dubravka lijepo odgojila sina. Sramota ! Da je moj zaljepila bih ja njega za zid, nasilnik .

DA
dante76
20:27 28.01.2015.

Em tuce curu, em se skriva iza mame...Frajercino, natrag na sisu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije