Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko jovanović

'Učenici su pokazali katastrofalno neznanje o građanskom društvu'

gospić
Foto: Ivana Kaleb Asić
1/3
15.04.2014.
u 13:48

Tek četvrtina učenika zna što je uopće demokracija i da Ustav štiti ljudska prava, tvrdi ministar.

Ministar Jovanović na prozivke GROZD-a da je zbog neuspjeha zdravstvenog odgoja, sada krenuo u preodgoj učenika kroz građanski odgoj odgovorio je da je uvođenju građanskog odgoja u sve škole od prvog dana sljedeće školske godine upravo i cilj odgoj i obrazovanje učenika koji su u Hrvatskoj pokazali neznanje katastrofalnih razmjera kada je riječ o građanskom društvu i demokraciji.

- Tek četvrtina učenika zna što je uopće demokracija i da Ustav štiti ljudska prava. Uvođenjem ovog modela cilj je da učenici postanu kvalitetniji i aktivniji sudionici društva u borbi protiv korupcije i razvoju demokracije. Edukacije su već počele, a uskoro kreće i javna rasprava u kojoj su svi pametni prijedlozi dobrodošli – poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Gospiću gdje je posjetio Veleučilište Nikola Tesla i održao radni sastanak s novim v.d. dekanom Aleksandrom Skendžićem koji je na tom mjestu zamijenio smijenjenog Branislava Šutića, nekadašnjeg dekana i ravnatelja NP Plitvička jezera.

Jovanović se osvrnuo i na Šutićevu smjenu i kazao kako je do nje moralo doći zbog čitavog niza nepravilnosti u radu bivšeg dekana, od problema u napredovanju Veleučilišta, raspolaganju sredstvima, problema oko isplate plaća i nestručnom izvođenju nastave. Ovim je radnim sastankom ministarstvo dalo podršku novom v.d.dekanu i daljnjem poboljšanju kvalitete rada Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću.

Šutić pak tvrdi da je smijenjen isključivo iz političkih razloga što će, ističe, dokazati njegov odvjetnički tim koji je već podnio tužbeni zahtjev za njegovo vraćanje na mjesto dekana do završetka mandata krajem 2015. godine.

- S ciljem da ukažem na važnost znanosti i inovacija sa suradnicima ću obići Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu i nadam se da će to potaknuti skoro vraćanje Teslinog Spomenika u Gospić – poručio je Jovanović.

>>Osniva se ustanova Luka Ritz, mjesecima čekali suglasnost ministarstva

Komentara 18

KA
kafka
14:04 15.04.2014.

'Učenici su pokazali katastrofalno neznanje o građanskom društvu' - Da gospodine Ministre! Samo i dalje kao i vaši prethodnici nastavite s podržavanjem onih koji šire nemoral i bezakonje u obrazovanju i bit će još i gore. . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . Kada će se političari, inače nesposobni za puno toga, prestati petljati u sve i svašta svakom loncu biti poklopac i upropaštavati ovo naše društvo?

IS
Iskra1
14:23 15.04.2014.

Nasi ucenici grabe nagrade i pobjede na internacionalnom podiumu, a sigurno podloga im nije prosvjeta ovog 2-godisneg boljsevicko-komunisticko-kriminalnog nadri prosvjetitelja s dubioznim diplomama i doktoratima. ........................Ne hvala na SDP-ovoj gradanstini...............................

GU
gustirna
14:30 15.04.2014.

kakve li ironije kada se jugokomunista cudi sto djeca ne znadu sto je to demokracija.on ih uporno zeli na primjeru perkovica i mustaca sa svojim jokomunistickim drugovima to pouciti ali oni ni makac.pojma nemaju.jer valjda djecica vide da je franciskovic jugokomunistickom demokracijom zavrsio u ludari.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije