Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE ZABRANA

Uber o najavi taksista da će blokirati Zagreb: 'Ovakav pritisak predstavlja relikt nekih prošlih vremena'

Uber
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL
1/5
13.02.2017.
u 14:45

Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način, smatraju u Uberu.

Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, poručili su iz Ubera na najavu zagrebačkih taksista da će blokirati Zagreb i zračnu luku ako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ne zabrani rad Uberu.

Iz Ubera su naveli kako ove najave nisu primjer moderne europske države te da će blokiranje grada predstavljati opasnost za građane

- Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu, ograničava se pristup školama i ostalim javnim servisima. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. 

Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način. Uber potiče kretanje u gradovima. Više od 60.000 ljudi koristi Uber u Hrvatskoj zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Uber pruža neusporedivu razinu transparentnosti cijena, koja jača sljedivost i odgovornost u sektoru koji je tradicionalno bio oslonjen na gotovinsko plaćanje. U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje - smatraju u Uberu.

>> Zabranite rad Uberu ili ćemo blokirati Zagreb

>> Tužili Uber: Zavaravaju kupce i nedopušteno se oglašavaju

Ključne riječi

Komentara 13

TR
traflu
16:59 13.02.2017.

Vozim se Uberom i super su.Jeftiniji što mi je najbitnije

EJ
ejosip
17:58 13.02.2017.

Želim Uber! Volim Uber! Jesu li vlasti rade u interesu građana, ili u taksi tvrtki?

CI
cibetka
15:11 13.02.2017.

London,Paris,Lisabon,Barcelona itd.sve su to gradovi koji žive u prošlosti i koji su se pobunili protiv nelojalne konkurencije , a vama je sigurno stalo da ljude vozite jeftinije i sakrivate se iza tržišnog natjecanja čiju smo pravu sliku vidjeli za Novu Godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije