Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGORŠANJE VREMENA

U Zagrebu pljuštalo uz grmljavinu, u Osijeku pao i led

pljusak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
27.06.2016.
u 12:56

"Pola metra vode bilo je na podvožnjaku u Hadrijanovoj ulici, zbog čega se jedan automobil zaglavio pa smo ga morali izvlačiti"

Dijelovi Hrvatske danas su iskusili osjetno pogoršanje vremena

Snažno nevrijeme, uz jaku kišu i led, pogodilo je osječki kraj u nedjelju oko 19.50 sati. Vatrogasci su imali pune ruke posla, telefon im je zazvonio 44 puta, a odradili su 36 terenskih intervencija. Na nogama je bilo 40 vatrogasaca, što profesionalnih, što DVD-ova.

– Najviše je izlazaka na teren bilo zbog poplavljenih ulica i podruma u Donjem gradu. Nadalje, pola metra vode bilo je na podvožnjaku u Hadrijanovoj ulici, zbog čega se jedan automobil zaglavio pa smo ga morali izvlačiti – kažu nam u JPVP-u Grada Osijeka. Usto, na dvije je lokacije promet prepriječilo palo drvo, u jednom slučaju na tramvajsku prugu, u drugom na cestu. Voda je prodrla i u podrum HZZO-a u središtu Osijeka u ponedjeljak ujutro pa su i oni zatražili pomoć vatrogasaca.  

U Zagrebu je tako uz jako naoblačenje pao pljusak praćen grmljavinom.

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku osim južne obale Jadranskog mora. Većinom su to najniža, žuta upozorenja, a za područje Velebitskog kanala izdano je narančasto upozorenje zbog mjestimice vrlo jakog vjetra s najjačim udarima od 65 do 85 km/h.

Za područja Zagreba, Osijeka, Karlovca, Gospića i Knina upozorenja su izdana zbog pljuskova s grmljavinom.

Imate snimke nevremena? Šaljite ih na javi@vecernji.net

>> U Kumrovcu pala tuča, nad Zagrebom se nadvili crni oblaci

>> Snažno nevrijeme praćeno tučom pogodilo Zagreb, obilne kiše uzrokovale probleme u prometu

Komentara 8

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:40 27.06.2016.

U Zagrebu pljuštalo uz grmljavinu, u Osijeku pao i led, u Lensu po desnoj strani zagrmio Ronaldo a Quaresma zaledio domoljubna balkanska srca na tribini i pred TV ekranima.

JU
jurajuric116
12:48 27.06.2016.

padne kiše 2-3 cm i odmah alarmi. ekipa pa to je normalni ljetni pljusak. koji moj dižete paniku?

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
13:06 27.06.2016.

Kod mene u Samoboru prije sat vremena tuća, počelo večićine graška a nastavilo poput lješnjaka i oraha poneka kuglica i tako 10 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije