Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar o stožeru

Matić: Prijepore ćemo riješiti za stolom

predrag matić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
01.11.2013.
u 13:45

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je novinarima i da će tom prilikom članovi i simpatizeri Stožera ipak biti negostoljubivi prema vladajućima koji dođu u Vukovar

Poslije medijskih natpisa, istupa predstavnika političkih stranaka kao i braniteljskih i stradalničkih udruga Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na kraju je ipak donio odluku da će u Vukovaru 18. Studenoga, kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, ipak biti jedna kolona sjećanja i jedan protokol. Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je novinarima i da će tom prilikom članovi i simpatizeri Stožera ipak biti negostoljubivi prema vladajućima koji dođu u Vukovar i da će se tada jasno pokazati razlika između vukovarske i nevukovarske Hrvatske.

- Negostoljubivost u ovom slučaju ne znači donošenje u kolonu motki i letvi kojima bi se nekoga tuklo. Vlada RH i dalje ne pokazuje političku volju za rješavanjem problema u Vukovaru i dalje krši  Ustav i zakone. Radi toga smo prinuđeni i da počnemo s prikupljanjem potpisa za referendum na kojem bi se, između ostaloga, građani izjasnili i o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta, rekao je Josić.

Odluku stožera komentirao je ministar branitelja Predrag Matić.

- Ništa drugo nisam ni očekivao. U Vukovaru će sigurno biti dostojanstveno i svečano. Onako kako to priliči Vukovaru svih ovih godina. Prijepori uvijek postoje i postojat će, a to ćemo riješiti za stolom - rekao je Matić, prenosi HRT.

Da će 18. studenoga vukovarskim ulicama ipak kretati se jedna kolona sjećanja novinarima je potvrdio i glasnogovornik Stožera Igor Gavrić napomenuvši da je takav stav Stožer i Koordinacijsko operativni tim (KOT) zauzeo na sastanku koji je održan u četvrtak u večernjim satima.

- Smiješno je da netko može pomisliti da se od 150.000 ljudi na osam metara širine ceste mogu stvoriti dvije kolone, rekao je Gavrić dodajući da će 18. studenoga Vukovar biti negostoljubiv za vladajuće.

Inače, upravo je Gavrić prije nekoliko dana, na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru poslije održanog sastanka s premijerom u Zagrebu, rekao da će 18 studenoga u Vukovaru biti organizirana dva protokola i dvije kolone jer članovi Stožera ne žele hodati u istok koloni sjećanja s onima koji ne pokazuju pijetet prema žrtvi Vukovara. Te najave su izazvale burne reakcije od strane građana, političkih stranaka kao i pola Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara koji su u priopćenju za javnost izrazili svoje neslaganje s najavama Stožera. Prethodno je Stožer odbacio i službeni protokol obilježavanja Dana sjećanja kojega su pripremili gradske službe, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga i svećenstvo.

Komentara 120

Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
14:36 01.11.2013.

Mijenjajte zakon o nacionalnim manjinama. Uskladite ga sa EU normom. Dvojezični natpisi u mjestima gdje je 50%+ pripadnika neke nacionalne manjine. To je praksa u svim EU članicama. A ne 30%+ koliko je kod nas dovoljno za dvojezične natpise.

DU
Deleted user
15:44 01.11.2013.

Moram ići ali prethodno molim one koji brinu o etici ove stranice neka se pozabave sadržajem upisa komentatora i provokatora pod imenom "pseto" jer on ne komentira već vrijeđa dostojanstvo živih Hrvata i pijetet palih hrv. branitelja.

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
12:51 01.11.2013.

Uz vas smo Stožeru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije