Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni za sezonu

Osvanuli znakovi u Vodicama: Piješ li na ulici, plati 500 kn!

Vodice
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
21.04.2015.
u 12:15

- Uvest ćemo red na ulicama Vodica i smanjiti broj mladih koji vani piju alkohol pa onda rade nerede - rekla je vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

U Vodicama, koje se pripremaju za turističku sezonu, osvanuli su znakovi na kojima piše da je zabranjeno konzumirati alkoholna pića na javnom mjestu.

Kako portal Šibenik.IN doznaje od vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, njihovi komunalni redari neće zbog nove odluke trčkarati za turistima i naplaćivati im kazne, već ona na taj način želi riješiti problem pijane mladeži koja radi nerede po ulicama.

- Odluku o komunalnom redu sada konačno počinjemo i provoditi jer mislimo na turističku sezonu. Uvest ćemo red na ulicama Vodica i smanjiti broj mladih koji vani piju alkohol pa onda rade nerede. Tko želi piti alkohol, može sjesti u kafić ili piti u svom stanu. Ovime želimo postići da u Vodice dolaze kvalitetniji gosti, obiteljski ljudi, a takvima inače smataju neredi i buka na ulicama - rekla je gradonačelnica Juričev- Martinčev za šibenik.IN. 

Inače, uhvaćeni s bocom alkohola u ruci bit će kažnjeni sa 500 kuna.

>> U Hrvatskoj 200.000 alkoholičara, potrošnja po glavi pri vrhu EU

Komentara 28

DU
Deleted user
12:39 21.04.2015.

ja sam mislio da zakone propisuje zakonodavna vlast tj. sabor a ne lokalni serif

BA
balic
13:04 21.04.2015.

Komzumiranje alkohola na otvorenim javnim mjestima treba u svim gradovima zabraniti ne samo na moru gdje turisti dolaze,za to da se sprijeci su gradske samouprave a ne nasa Vlada zaduzene...

AS
assssssstttii
13:04 21.04.2015.

A pasja govna? Tko će to riješiti? Ljudi su počeli u životu zaboravljati jedni druge jer po ulici moraju stalno gledati u što će ugaziti. Ili ćeš kući donijeti svašta na cipelama ili se javljaj poznanicima. Ispijanje na ulici treba biti poslije kazni za vlasnike pasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije